A incercat sa o faca pe traficantul de arme si a ajuns in arest. Clientii erau colaboratori sub acop...

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor au trimis în judecată trei persoane, acuzate de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Oamenii legii au primit mai multe informaţii că un grup format din trei persoane din oraşul Târgu-Bujor vinde arme de vânătoare la oricine este dispus să plătească. Pentru a-i prinde în flagrant, poliţiştii  şi-au trimis colaboratori cu identitate protejată, care au negociat cu indivizii preţul armelor.

 ”Roman Florin a vândut, la data de 25.02.2016, două arme de vânătoare, din care una de calibru 12 pe care a confecţionat-o, şi cealaltă de calibru 16, unui colaborator cu identitate protejată. Totodată, acelaşi inculpat a deţinut, fără drept, o armă letală de vânătoare, de calibru 12, pe care a vândut-o, la data de 03.04.2016, unui colaborator cu identitate protejată, contra sumei de 1.350 lei, şi a executat, fără drept, la momentul efectuării tranzacţiei, un foc cu aceeaşi armă, în plan vertical”, au precizat procurorii în rechizitoriu.

Roman Ionuţ-Viorel şi-a ajutat tatăl, Roman Florin, să vândă, la data de 03.04.2016, tot unui colaborator cu identitate protejată, o armă letală de calibru 12.  Bărbatul s-a deplasat  pe un câmp, a luat arma din locul în care era ascunsă şi a transportat-o în locul stabilit pentru efectuarea tranzacţiei.

În vizorul procurorilor a intrat şi Dinu Costel, care a deţinut, fără drept, la domiciliul său, un cartuş cu glonţ de calibru 7,65 mm, 9 cartuşe de vânătoare calibru 16 şi 2 cartuşe cu glonţ calibru 5,6 mm, iar în zilele de 23.02.2016, respectiv 25.02.2016, le-a vândut unui  colaborator cu identitate protejată.

Roman Florin şi Dinu Costel au fost trimişi în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, în timp  ce Roman Ionuţ va răspunde pentru complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pe 20.07.2016, Judecătoria Târgu Bujor a hotărât arestarea  preventivă a lui Roman Florin pentru 30 de zile, iar fiul său, Roman Ionuţ Viorel, a fost plasat în arest la domiciliu. Tribunalul Galaţi a menţinut măsurile preventive luate faţă de cei doi, iar dosarul a ajuns pe masa Judecătoriei Târgu Bujor, care urmează să stabilească primul termen de judecată.

Comments