A SUNAT CLOPOTELUL – Mii de elevi din Baia Mare au revenit in banci

A SUNAT CLOPOTELUL – Mii de elevi din Baia Mare au revenit in banci

A SUNAT CLOPOȚELUL  În toate unitățile de învățământ a sunat astăzi din nou clopoțelul. Cu zâmbetul pe buze și brațele pline de flori proaspeții învățăcei alături de colegii lor mai mari au asistat la festivitățile de deschidere a noului an școlar. Au primit cu aplauze mesajele de bun venit ale directorilor unităților de învățământ, dar și pe cele ale reprezentanților autorității publice locale care au ținut să fie alături de elevi și profesori la acest nou început.

Marinel Rob primar interimar al municipiului Baia Mare a urat succes în noul an școlar câtorva mii de elevi din Baia Mare. Acesta a fost prezent la manifestările organizate cu acest prilej atât la Școala Nicolae Bălcescu din Ferneziu, cât și la unele dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din municipiul Baia Mare.

A SUNAT CLOPOȚELUL

„Îmi revine deosebita onoare de a fi alături de dumneavoastră dragi elevi, părinți și cadre didactice, în acest moment plin de emoție bucurie și speranță prilejuit de desc pentru că au înțeles importanța actului educațional și faptul că niciodată eforturile pe care le facem pentru copii noștrii nu sunt îndeajuns în desăvârșirea educației școlare. Mă adresez  de asemenea dumneavoastră onorabil corp profesoral, oameni cu vocație și vă reamintesc importanța și noblețea a ceea ce faceți dumneavoastră pentru a crea noi tinere generații.

Dragi elevi, vă invit sa fiți harnici și responsabili, să vă respectați profesorii și astfel să deveniți oameni de nădejde ai municipiului Baia Mare. Primăria Baia Mare a fost și este alături de școală, susține prin toate mijloacele actul educațional și performanțele școlare. Doresc să vă mulțumesc în numele Primăriei municipiului Baia Mare, al Consiliului Local și al meu personal pentru tot ceea ce faceți, să vă urez succes pe toate palierele, să faceți cinste și să aduceți onoare municipiului Baia Mare peste tot și prin tot ceea ce faceți”, a spus primarul interimar al municipiului Baia Mare la festivitatea deschiderii noului an școlar.

A SUNAT CLOPOȚELUL

La rândul lor directorii unităților de învățământ și-au exprimat speranța că  eforturile făcute în vederea reabilitării și dotării școlilor respectiv liceelor se vor dovedi investiții solide în viitor.

„Ca la fiecare început de an şcolar, oamenii şcolii noastre vă întâmpină nu numai cu sălile de curs şi manualele pregătite, dar şi cu suflete deschise şi cu urări de bine. Anul școlar debutează cu clădiri bine puse la punct, cu baza materială corespunzătoare cerinţelor unui învăţământ de calitate. Începem cursurile anului şcolar 2016-2017 cu speranţa că toate realizările şi eforturile noastre vor da roade, iar voi, elevii, veţi dovedi că știți să beneficiați de servicii educaționale de calitate și să aveți convingerea că școala vă pregătește pentru viață punând în valoare întregul vostru potențial intelectual„, a spus unul dintre directorii unităților de învățământ din Baia Mare.

Elevii s-au declarat încântați și nu prea, că sunt nevoiți să o ia de la capăt cu școala.

„Îmi pare bine că începe școala pentru că astfel am prilejul să-mi revăd colegii. Evident că aș mai fi vrut să am câteva zile de vacanță, însă asta e. Pentru mine anul care vine este destul de greu pentru că mă așteaptă examenele naționale, așa că va trebui să învăț mult și să ma pregătesc foarte bine„ a spus Darius , unul dintre elevii băimăreni care tocmai a început clasa a VIII-a.

Reamintim că astăzi, peste 68.000 de elevi din Maramureș au revenit în bănci pentru nou an școlar. Unul care a început și se va termina mai devreme. Noul an școlar are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, și este structurat în două semestre: 12 septembrie 2016 – 3 februarie 2017, respectiv 13 februarie 2017 – 16 iunie 2017.
C.A.

Comments