A VENIT IARNA – Prima zapada din acest sezon a cazut in Borsa

A VENIT IARNA – Prima zapada din acest sezon a cazut in Borsa

A VENIT IARNA Locuitorii din Borşa s-au trezit în dimineaţa zilei de sâmbătă, 24 septembrie, cu primii fulgi de zăpadă din acest sezon.

A VENIT IARNA  “În această dimineaţă s-au întregistrat 0 grade Celsius. Pe Vârful Pietrosul şi Puzdrele a nins. De la altitudinea de 2.200 de metri în sus a fulguit. Nu s-a depus un strat de zăpadă, a fost mai mult o fulguială dat totuşi, a nins”, spune Daniel Timiş, şeful Serviciului Public Salvamont Borşa.

Primarul oraşului spune că nu a mai văzut zăpadă atât de devreme de foarte mulţi ani deşi locuitorii din zonă sunt obişnuiţi cu astfel de fenomene extreme.

A VENIT IARNA “În urmă cu şapte sau opt ani am mai văzut zăpadă atâta de devreme. Anul trecut pe vremea asta mergeam în munte la oi să facem balmoş. La noi ţine iarna câte şase luni, suntem obişnuiţi, dar parcă e totuşi prea devreme”, spune primarul Ion Sorin Timiş.

Potrivit meteorologilor, la munte, regimul termic va fi în scădere în următoarea perioadă, apoi va crește ușor și treptat.

Creșterea va însemna un regim termic, mediat la scara întregii regiuni, între 0 și—1 grad Celsius, la începutul perioadei de prognoză, spre 4 grade Celsius la sfârșitul acesteia.

Probabilitatea de apariție a altor ploi, însă nu pe arii foarte extinse, va fi în creștere în intervalul 25 — 30 septembrie.

Comments