ACCIDENT CUMPLIT – Trei persoane incarcerate, din care doua au murit

ACCIDENT CUMPLIT – Trei persoane incarcerate, din care doua au murit

ACCIDENT CUMPLIT Pompierii de la descarcerare, echipaje SMURD și ale ambulanței au intervenit în această dimineață la un grav accident de circulație petrecut la ieșire din Podirei spre Beclean. Două persoane au murit iar pentru a treia a fost chemat elicopterul.

Este vorba despre trei persoane încarcerate, aflate într-un microbuz de marfă care a părăsit partea carosabilă și a lovit un podeț. Prima victimă a fost scoasă din mașină în stop cardio-respirator. În cazul primului rănit echipajele medicale au încercat manevrele de rescuscitare.

Martorii povestesc că microbuzul de marfă implicat în accident ar fi depășit o altă mașină înainte de a se produce accidentul.

La ora 6, încă un pasager a fost scos din microbuz de pompierii de la descarcerare și preluat de medici. Este vorba despre o persoană aflată pe bancheta din spate.

După câteva minute. și șoferul a fost scos din cabina microbuzului de echipajul de la descarcerare, fiind și el preluat de personalul medical care îi acordă în aceste momente primul ajutor.

Polițiștii de la rutieră efectuează cercetările la fața locului urmând să stabilească cum s-a petrecut accidentul. Mașina implicată în accident se îndrepta spre Beclean și aparținea unei firme de construcții.

În momentul în care s-a petrecut accidentul ploua torențial, șoferul microbuzului, un tânăr de 23 de ani, efectuând o depășire și cel mai probabil a pierdut controlul volanului în timp ce încerca să revină pe banda sa de mers.

“Salvatorii au găsit la fața locului trei victime încarcerate. Pasagerul aflat pe bancheta din spate a fost proiectat în partea din față, peste șofer și pasagerul aflat pe bancheta din dreapta. Echipajele de descarcerare au îndepărtat plafonul, portierele și ale elemente de caroserie pentru a ajunge la răniți. Intervenția a fost extrem de dificilă, habitaclul mașinii fiind distrus în proporție de 90 la sută. La această oră toate cele trei victime sunt extrase din mașină, două dintre ele fiind în stop cardio-respirator și li se aplică manevre de resucitare la fața locului. Șoferul este stabilizat și va fi transportat la spital” a declarat pentru Bistrițeanul.ro purtătorul de cuvânt al ISU BN plt.maj. Marius Rus.

La fața locului a ajuns o a doua autospecială SMURD de Terapie Mobilă Intensivă, cu medic, care a preluat primul rănit aflat în continuare în stop cardio-respirator și continuă manevrele de resucitare la fața locului.

Polițiștii spun că accidentul s-a petrecut din cauza unei depășiri, șoferul nu s-a mai putut redresa, a ajuns în șanț și a lovit un podeț.

Cu toate eforturile medicilor, pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față, a doua victimă extrasă din mașina făcută praf, nu a răspuns manevrelor de resucitare, medicii fiind nevoiți să declare decesul.

Medicii au oprit manevrele de resucitare și în cazul celuilalt bărbat aflat în microbuz, fiind declarat decesul. Este vorba de primul bărbat scos din mașină de echipajele de descarcerare care inițial a răspuns manevrelor de resucitare însă a făcut un nou stop-cardio respirator și de această dată nu și-a mai revenit.

Și șoferul, un tânăr de 23 de ani din Nimigea de Sus, este în stare gravă. El este conștient însă are numeroase traumatisme, medicii SMURD solicitând intervenția elicopterului SMURD care îl va prelua pe rănit de la fața locului.

Elicopterul SMURD a ajuns la locul accidentului, aterizând pe șosea pentru a-l prelua pe șoferul rănit. Circulația este blocată, șoferii fiind redirecționați pe rute alternative – de la Șintereag spre Blăjeni și de pe drumul de centură pe la Sigmir.

La fața locului a ajuns și patronul firmei care a povestit că cei trei au plecat ieri după-amiază, în jurul orei 17.30 de la Bacău, după ce au finalizat o lucrare și se îndreptau spre casă. În accident și-au pierdut viața doi bărbați de 30 de ani, unul din Beclean și altul din Breaza. (bistrițeanul.ro)

Comments