Accident devastator la o telecabina: o persoana a murit si alte 10 au fost grav ranite

Accident devastator la o telecabina: o persoana a murit si alte 10 au fost grav ranite

Accident devastator la o telecabina: o persoana a murit si alte 10 au fost grav ranite

Unul dintre stalpii instalatiei de transport pe cablu Tuenektepe, care era foarte aglomerata din cauza sarbatorii Ramadanului, s-a inclinat dintr-un motiv nedeterminat. Telecabina a fost zdrobita de impactul cu stalpul si persoanele aflate in ea au cazut in zona stancoasa. Echipele de salvare au constatat decesul uneia dintre ele, un barbat in varsta de 54 de ani, potrivit agentiei Anadolu.Douazeci si patru de cabine au ramas blocate in aer vineri, la ora locala 17:23 (si a Romaniei). Saisprezece ore mai tarziu, peste 60 de persoane erau inca blocate in cele noua cabine ramase in aer, a precizat ministerul.

112 persoane au fost evacuate.

Niciuna dintre persoanele care asteptau sa fie salvate nu avea rani grave si nu avea o stare de sanatate precara, a declarat presei la fata locului presedintele Autoritatii pentru gestionarea dezastrelor si a situatiilor de urgenta, Okay Memis, adaugand ca autoritatile au vrut sa finalizeze operatiunile de salvare inainte de apusul soarelui.

Intr-o declaratie pe platforma X, Ministerul de Interne a declarat ca sapte elicoptere si peste 500 de salvatori desfasoara eforturi de salvare.O inregistrare video difuzata de Ministerul de Interne arata personal de salvare legat cu franghii de siguranta si urcand in cabine.

Potrivit informatiilor de pe site-ul sau, telecabina are 36 de cabine cu o capacitate de sase persoane fiecare si dureaza in medie noua minute pentru a urca pana la varful Tunektepe, cu vedere panoramica asupra orasului Antalya.

Comments