Aceste alimente pot provoca un miros neplacut organismului. Multe dintre ele sunt foarte populare pr...

Vara sau dupa exercitii fizice, de multe ori ne trezim ,,transpirand". Aceasta transpiratie este un fenomen natural si esential pentru organism. Ajuta la eliminarea toxinelor, hidrateaza pielea si mentine organismul la o temperatura stabila. Desi naturala, aceasta transpiratie poate deveni uneori o sursa de complexe: urme pe imbracaminte, pete galbene sau chiar mirosuri neplacute ... In ciuda faptului sa facem dusuri si aplicam deodorant, nimic nu ajuta.

Sa stii ca dieta ta poate fi partial responsabila, scrie Tabu.ro. Intr-adevar, mirosurile corporale variaza in functie de ceea ce consumam. Anumite alimente si bauturi pot influenta cantitatea de transpiratie secretata si mirosul acesteia.

Ce alimente si bauturi ne schimba mirosul corporal?

Mirosul neplacut al corpului provine din descompunerea transpiratiei de catre bacteriile prezente in mod natural pe suprafata pielii. Acestea depind si de ceea ce este in farfuria noastra. Pe reteaua de socializare TikTok, medicul dermatolog american Dr. Dray dezvaluie lista vinovatilor. Consumati cu moderatie daca doriti sa minimizati mirosul corporal neplacut.

Usturoi si ceapa

Desi sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sanatate, usturoiul si ceapa pot fi responsabile pentru mirosul neplacut al corpului. ,,Aceste alimente sunt bogate in compusi de sulf care ne pot influenta mirosul general", spune dr. Dray. Intr-adevar, odata metabolizati, acesti compusi sunt excretati prin transpiratie, lasand in urma un miros persistent.

Legume crucifere

Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, varza si varza de Bruxelles, sunt, de asemenea, bogate in compusi de sulf. ,,Aceste legume pot contribui la un usor miros neplacut la cei care consuma multe dintre ei", noteaza dermatologul.

Alergia la soare este mai periculoasa decat se crede. Cum sa o recunosti si cum sa o tii sub control

Sparanghel

Sparanghelul contine un compus numit metil mercaptan, care este responsabil pentru un miros de ,,mucegai", precum si pentru acidul asparagusic transformat in timpul digestiei. Moleculele de acid asparagusic sunt descompuse in compusi organici care contin sulf. Acestia se numesc tioli. Eliminarea acestor produse da niveluri de sulf in urina de o mie de ori mai mari decat cele din urina.

Carne rosie

Potrivit unui studiu publicat in 2006, femeile sunt mai putin atrase de mirosul corporal al barbatilor care mananca carne rosie decat altii. Aminoacizii gasiti in carne sunt eliberati in timpul digestiei si pot fi gasiti in transpiratie.

Alcool

Bauturile alcoolice pot influenta si glandele sudoripare. ,,Acetatul si acidul diacetic continute in alcool sunt metabolizate si excretate prin urina, respiratie si transpiratie cu un miros neplacut", explica dr. Dray.

Prognoza meteo, 13 iulie. ANM, in alerta: Cod rosu de canicula. Caldura sufocanta pune stapanire pe toata tara

Comments