ACTUALIZARE ULTIMA ORA -Vezi decizia Curtii

ACTUALIZARE – ULTIMA ORA -Vezi decizia Curtii de Apel Cluj in cazul Catalin Chereches

ULTIMA ORĂ Primarul reales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, s-a aflat joi, 30 iunie 2016, în fața magistraților de la Curtea de Apel Cluj. Două dosare s-au aflat pe rolul curții ieri. Este vorba de verificarea măsurii arestului preventiv, unde se judecă contestația formulată la Curtea de Apel Cluj de către avocații lui Cherecheş și cererea de strămutare a dosarului, formulată tot de avocații primarului băimărean, solicitare care a fost depusă la Tribunalul Maramureș. În acest dosar avocații acuză că instanțele de judecată au ținut partea procurorilor DNA, prin menținerea arestului preventiv și solicită strămutarea la un alt tribunal de pe raza Curții de Apel Cluj. 

ULTIMA ORĂ Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv din data de 26 aprilie, fiind reținut cu puțin timp înainte de alegerile locale din 5 iunie 2016, scrutin la care a fost reles cu peste 70% din voturile liber exprimate de alegătorii prezenți la urne.

Magistrații Curții de apel au respins contestația formulată de avocații lui Cătălin Cherecheș cu privire la măsura arestului preventiv, dar au acceptat ca dosarul să fie strămutat de la Tribunalul Maramureș la Cluj.

ACTUALIZARE 1: Redăm integral soluţia dispusă de Curtea de Apel Cluj în cele două dosare.

“Prin încheierile pronunţate de Curtea de Apel Cluj vineri, 1 iulie 2016, în dosarele privind pe inculpatul Cătălin Cherecheş, s-au dispus următoarele:

Dosar nr. 1109/100/2016/a1.4 obiect – contestaţie

« În baza art.205 C.p.p. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul C.C.(cu datele personale la dosar) împotriva încheierii penale nr.56/CP/16 iunie 2016 a Tribunalului Maramureş.Obligă contestatorul la plata în favoarea statului a sumei de 300 lei, cheltuieli judiciare. Definitivă.Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu din data de 1.07.2016.”

Dosar nr. 774/33/2016 – obiect – strămutare (art. 55 CPP ş.u./art.72 ş.u. NCPP)

“În baza art.74 alin.2 C.p.p admite cererea formulată şi precizată de către inculpatul C.C.pentru strămutarea judecării cauzei care formează obiectul dosarului nr. 1109/100/2016 a Tribunalului Maramureş. Strămută judecarea cauzei la Tribunalul Cluj, instanţă căreia i se va trimite dosarul. Menţine actele îndeplinite la instanţa de la care s-a strămutat judecarea cauzei. Definitivă.Pronunţată în şedinţă publică, azi 1.07.2016.”

Actualizare 2:

Avocații lui Cătălin Cherecheș arată că efectul admiterii cererii de strămutare este că dosarul de fond va ajunge la Cluj, unde va fi rejudecată și cererea de revocare a măsurii arestului prevenitiv.

Știre în curs de actualizare.

Comments