ACTUALIZARE1/ POTOP – O conducta de apa avariata pe strada Colonia Topitorilor a facut ravagii (FOTO)

ACTUALIZARE1/ POTOP – O conducta de apa avariata pe strada Colonia Topitorilor a facut ravagii (FOTO...

POTOP. În cursul nopţii de joi spre vineri, 15 spre 16 septembrie, o conductă de transport apă de pe strada Colonia Topitorilor a fost avariată.

POTOP Mii de litri de apă s-au revărsat în curtea unui riveran şi pe carosabil. Din fericire, alimentarea cu apă potabilă a municipiului nu a fost afectată.
“Apa din conducta avariată s-a revărsat în curtea unei case. Pompierii au fost la faţa locului, dar nu a fost nevoie de intervenţie. Terenul din curtea casei era crăpat din cauza secetei”, spun cei care au intervenit de urgenţă la locul incidentului.

Strada a fost afectată grav pe un tronson de aproximativ 25 de metri. Poliţia rutieră a asigurat fluidizarea traficului rutier. A fost deviată circulaţia pe un drum lateral care înconjoară tronsonul de drum afectat de presiunea apei.

Au fost montate indicatoare rutiere în zonă. Angajaţii de la SC Vital au lucrat pentru refacerea străzii afectate şi îndepărtarea aluviunilor transportate de şuvoaiele de apă pe partea carosabilă.

Tronsonul de drum afectat va rămâne închis circulaţiei rutiere până la repararea conductei de apă avariate.

ACTUALIZARE1: Familia afectată de eveniment era în casă, în jurul ore 20.30, când a auzit o bubuitură puternică. Au ieşit rapid în curte şi au văzut că era plină de apa care măsura peste un metru înălţime.

Şuvoaiele au luat la vale lemnele pregătite pentru iarnă, balastrul pentru construcţii şi a spart tot gardul. Stăpânul gospodăriei a sunt la pompieri şi la Vital şi apoi s-a pus pe aşteptat pentru că a durat aproximativ o jumătate de oră şi a fost nevoit să dea încă un telefon  pentru ca echipele de intervenţie să vină la faţa locului.

Abia dimineaţă s-a văzut dimensiunea dezastrului provocat de conducta spartă. Curtea şi grădina casei arată ca după război.

Ştire în actualizare.

Credit foto: Dan Bucă

Comments