ACUZAtII GRAVE – Seful SPP, acuzat de crima

ACUZAtII GRAVE – Seful SPP, acuzat de crima

ACUZAŢII GRAVE Acuzații extrem de grave la adresa șefului SPP, Lucian Pahonțu.

ACUZAŢII GRAVE Un suburdonat mărturisește cum Pahonțu a participat la o partidă de vânătoare, în urma căreia un om a murit împușcat în cap.

Ancheta l-a ocolit până acum pe Pahonțu, deși este principalul suspect.

Angajatul SPP dă de înțeles că i s-a cerut să servească procurorilor o variantă care îl protejează pe Pahonțu și ascunde adevărul. Fiindu-i șef, angajatul SPP trăiește de patru ani cu presiunea acestei situații și a ajuns să se teamă pentru viața sa.

A decis să spună adevărul și a trimis informări până la cel mai înalt nivel din stat, cerând ca evidențele acestui caz să fie analizate în mod corect.

Incidentul cu pricina a avut loc în ianuarie 2012, în pădurea Turbatu din Drăgănești, județul Prahova. La vânătoare au participat oameni de afaceri, vânători dar și doi oameni din SPP. Lucian Pahonțu și un subordonat al său.

Ancheta l-a ocolit pe Pahonțu, mai ales că unii dintre participanți erau prieteni ai șefului SPP. Dar sunt zeci de oameni care știu adevărul. Plus că expertizele balistice arată foarte clar zona din care s-a tras, distanța și calibrul armei folosite.

Martorul nostru a fost printre cei verificați. Analizele au stabilit că nu avea praf de pușcă pe haine. Trăiește de ani buni cu greutatea morții unui prieten pe conștiință, acoperindu-l pe șeful său din SPP.

De ce nu a spus adevărul până acum? Pentru că i-a fost frică, după cum a mărturisit singur.

Ce îl determină acum să spună cum au stat lucrurile? “Teama de exterminare fizică”, recunoaște omul.

Bianca Nae, jurnalist de investigație al Antena 3, cea care i-a luat interviul angajatului SPP, a explicat de ce crede că acesta s-a hotărât să vorbească:

“Justiția, ancheta desfășurată până acum nu l-a convins că se dorește aflarea adevăruluil. Cercetările trenează de mai bine de patru ani, nu avem un autor și acum este chiar el indicat ca suspect. A și spus că se teme să nu fie scos țap ispășitor. Practic, dumnealui este martorul cheie, care a asistat direct la tot acest incident. A stat lângă cadavru până în ultimul moment. Cutremurător, cu atât mai mult cu cât cel împușcat îi era prieten de 12 ani.”

sursa info

Comments