Adevarul despre soia: cat de sanatoasa este, de fapt, aceasta leguma. Toti romanii o consuma in timp...

Postul Sfintelor Pasti a inceput pe 18 martie Numit si Postul Mare, este o perioada de postire care precede Praznicul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Un produs ,,salvator" pentru perioadele de post a fost, mereu, soia. In mod normal, aceasta leguma contine proteine, cat si vitamina B, magneziu, fier, grasimi nesaturate, cat si acizi grasi omega-3. De asemenea, soia mai contine si izoflavonoide, ce sunt foarte asemanatoare cu hormonul feminin estrogen. Aceste izoflavonoide se mai gasesc, in cantitati mai mici, in alte leguminease, cum ar fi lintea, fasolea, sau nautul, relateaza Click.ro.

Care sunt cele mai toxice alimente care se consuma in Postul Pastelui. Oamenii sunt pacaliti ca ar fi sanatoase

Desi acest element este inofensiv, este posibil ca izoflavonoidele sa blocheze o anumita enzima din tiroida, care produce hormoni activi. Specialistul ne avertizeaza ca daa aceasta enzima este dezactivata, putem sa ne confruntam probleme de sanatate, respectiv cu hipotiroidism, adica glanda tiroida nu functioneaza cum trebuie.

Medicii spun insa ca riscul asupra glandei este atat de mic, incat atat timp cat o persoana sanatoasa consuma soia in cantitati obisnuite, nu ar fi motive de ingrijorare. Asa ca, soia ramane o optiune valabila pentru mesele din timpul oricarui post!

Citeste si Ciorba de fasole de post. Ingredientul secret care ii da un gust unic

Vezi si Reteta perfecta pentru post: Ciorba de stevie acrita cu zeama de varza

Comments