ADOPTAT – Pensii speciale pentru ambulantieri

ADOPTAT – Pensii speciale pentru ambulantieri

ADOPTAT Senatorii au adoptat miercuri un proiect de lege prin care se reglementează statutul personalului din serviciile de ambulanţă. 

ADOPTAT Aceştia vot beneficia de pensii speciale de 80% din media salariilor brute, inclusiv sporuri din ultimele 12 luni.

ADOPTAT Pensia reprezintă 80% din baza de calcul reprezentată de media salariilor de bază brute lunare realizate. Sunt incluse şi sporurile legale din ultimele 12 luni.

Pentru a beneficia de această pensie mărită trebuie să fi avut activitate în domeniu de cel puţin 20 de ani la vârsta de 57 de ani, dar ambulanțieirul poate fi menţinut în serviciu până la vârsta 60 de ani.

„De pensia specială de serviciu poate beneficia şi personalul profesionist operativ de intervenţie care îndeplineşte condiţia de vârstă de 57 de ani, dar cu o vechime în activitatea operativă cuprinsă între 15-20 de ani. În acest caz, cuantumul pensiei va fi micşorat cu 1% din baza de calcul prevăzută la art. 19, pentru fiecare an care lipseşte din vechimea stabilită”, mai arată legea. Aleșii au mai votat ca și parlamentarii,primarii sau jurnaliștii să beneficieze de pensii speciale,dar,unele dintre legi au fost atacate la Curtea Constituțională.

sursa info

Comments