Adrian Zuckerman: Romania are cel mai mare numar de companii controlate de stat. Trebuie privatizate si facuta o lege care sa functioneze la toate

Adrian Zuckerman Romania are cel mai mare

Adrian Zuckerman: Romania are cel mai mare numar de companii controlate de stat. Trebuie privatizate...

"In Turcia, Guvernul acorda subventii si alte benefici la companii care extrag gaz. Romania a incercat sa faca ceva similar. A avut o lege care nu a fost gata (...).

Al exemplu sunt campiile minerale. Ce e 100% sigur - e mult mai curat decat aceleasi lucruri pe care noi le folosim extrase de China si din alte locuri.

De ce sa nu extragem noi lucrurile astea intr-un fel mai curat. In China, America nu mai are nicio fabrica cu carbuni de produs electricitate. In China au fost peste 5000 de fabrici cu carbuni care genereaza electricitate. De ce nu spune nimeni nimic?

Sunt multe companii care au investitori rusi - asta e o mare primejdie.

Trebuie sa fie o vointa sa se poate face ceva. In Romania nu s-a intamplat asta. Romania are cel mai mare numar de companii controlate de stat - asta e cel mai mare pericol. Aceste companii nu merg bine, nu sunt eficace. Nu poti sa ai Guvernul sa conduca un business. trebuie antreprenori. Trebuie privatizate. Guvernul trebuie sa faca o lege care sa se aplice la toate, dar nu trebuie sa le controleze", a afirmat fostul Ambasador, la B1 TV..

Comments