Aeroporturile si vamile spre vest au fost "ocupate" de sute de mii de oameni!

Aeroporturile si vamile spre vest au fost "ocupate" de sute de mii de oameni!

Aeroporturile si vamile spre vest au fost "ocupate" de sute de mii de oameni!

Nebunia de la granițe își trăiește abia acum, la început de an nou, ultimele zvârcoliri. Aeroporturile  vămile spre vest au fost ”ocupate” de sute de mii de oameni care fie s-au întors acasă din mini-vacanța de iarnă, fie s-au dus la muncă în țări din Europa.

În doar trei zile, România a fost asaltată de 378.000 de persoane care au intrat și au ieșit din țara noastră. O cifră însemnată, dar în limitele traficului înregistrat de sărbătorile de iarnă de anul trecut când prin vămi s-au perindat aproape 390.000 de oameni. Cele mai ”vânate” ieșiri au fost aeroporturile – pe unde au trecut 137.000 de persoane -, dar și punctele de frontieră din vestul țării unde au fost înregistrați 110.000 de oameni. Locul trei al topului vămilor aglomerate, asaltate de turiști, a fost adjudecat de frontierele de la granița cu Republica Moldova unde au fost contabilizată trecerea a 59.000 de persoane.

Aeroporturile și vămile spre vest au fost ”ocupate” de sute de mii de oameni!

În vama Albița, de la granița cu Republica Moldova, s-a așteptat chiar și o oră

În vămile asaltate s-a așteptat chiar și câte o oră

Aglomerația de la frontiera de vest a adus la pachet și niște timpi ceva mai  mari de așteptare care, rareori, au ajuns și la 30 de minute. În est de exemplu, la Albița, călătorii au fost nevoiți, în anumite momente ale zile, să aștepte chiar și o oră pentru a trece granița. Într-un clasament mai ”detaliat”, Aeroportul Henri Coandă s-a instalat în poziția de lider cu 75.000 de persoane verificate în trei zile, urmat de vama Nădlac II cu aproape 34.000 de oameni înregistrați și vama Albița de la frontiera cu Republica Moldova cu un trafic de 25.800 de persoane.

Aglomerația se întoarce pe…rit vechi

Pentru polițiștii de frontieră mai este însă un hop de trecut, acela al sărbătorilor de iarnă pe rit vechi. Acest lucru se va traduce printr-un trafic ridicat la frontiera estică. De aceea, Poliția de Frontieră recomandă tuturor celor care vor veni în România să folosească toate vămile pentru a tranzita țara noastră.

Frontiera româno-moldoveană:

  • Județul Galaţi: P.T.F. Oancea-Cahul

P.T.F. Galaţi-Giurgiulesti

  •  Județul Vaslui : P.T.F. Albiţa-Leuseni
  • Județul Iaşi:  P.T.F. Sculeni-Sculeni
  • Județul Botoşani: P.T.F. Rădăuţi – Prut-Lipcani

P.T.F. Stînca-Costeşti

Poliția de frontieră a realizat o aplicație on-line antiaglomerație

”Reamintim participanților la trafic că, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute. Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz. De asemenea, informaţii privind punctele de trecere ale frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro”, a declarat cms.șef Fabian Bădilă, din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

 

Comments