Afla totul despre clauza de forta majora: Seminar interactiv organizat de C.C.I. Maramures in colabo...

Camera de Comert si Industrie Maramures in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei invita mediul de afaceri si pe toti factorii interesati, in data de 23 martie 2023, incepand cu ora 10:00, la Centrul de Instruire si Marketing "Gheorghe Marcas" al organizatiei camerale, la seminarul interactiv care are ca tematica principala FORTA MAJORA. Pentru a oferi o imagine cat mai clara referitoare la aceasta tema importanta, Camera de Comert si Industrie Maramures a adresat invitatia celui mai bun specialist in domeniu, directorul Directiei Juridice a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Elisabeta Persinaru, in vederea promovarii acestei teme si la nivel local.

Asa cum este prevazuta in cadrul legal, forta majora este clauza care poate inlatura responsabilitatea contractuala, in sensul neexecutarii unei obligatii asumate printr-un contract, atunci cand realizarea ei este impiedicata de un eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil. Este indicata adaugarea clauzei de forta majora in contractele incheiate de societati deoarece in conditii exceptionale este un instrument juridic la indemana partilor pentru a exonera de raspundere, pentru a suspenda indeplinirea obligatiilor, precum si pentru a putea invoca incetarea contractului.

Tematica propusa pentru seminarul interactiv din 23 martie a.c.:

  • Forta majora - cadru legal;
  • Avizarea cazurilor de forta majora - atribut al camerelor de comert din Romania;
  • Reguli de avizare;
  • Clauza de forta majora ICC Paris;
  • Clauza de forta majora CCI Romania;
  • Forta majora vs. Impreviziune.

Afla mai multe detalii despre eveniment: https://www.ccimm.ro/evenimente/seminar-interactiv-forta-majora/

Inscrieri si informatii suplimentare:

Camera de Comert si Industrie Maramures: Directia Servicii si Evenimente, [email protected]; 0733 674 898; pers. de contact: dir. Oana Bran / Biroul Juridic, [email protected]; (0770) 843 495; pers. de contact: consilier juridic Anca Sandor.

Camera de Comert si Industrie Maramures

The post Afla totul despre clauza de forta majora: Seminar interactiv organizat de C.C.I. Maramures in colaborare cu C.C.I. a Romaniei appeared first on ZiarMM.

Comments