Ai slabit? Iata ce trebuie sa faci neaparat ca sa nu te ingrasi la loc

Ai slabit? Iata ce trebuie sa faci neaparat ca sa nu te ingrasi la loc

Ai slăbit? Iată ce trebuie să faci neapărat ca să nu te îngrași la loc
Ai slăbit? Iată ce trebuie să faci neapărat ca să nu te îngrași la loc

Cu toate că ne dăm silinţa să slăbim, încercând anumite diete găsite pe internet sau practicând sportul la sală sau în aer liber, constatăm că acele kilograme în plus nu se duc, iar apetitul nostru creşte în loc să scadă.

Specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză ne spun că nu e suficient să depunem efort şi să ardem calorii, atâta timp cât nu am identificat cauza primordială a stresului interior, bine întipărit în subconştientul nostru, care ne provoacă să mâncăm compulsiv şi să anulăm practic multele ore petrecute în sala de forţă sau pe terenul de sport. Acest stres interior poate fi eliminat pentru totdeauna dacă folosim o metodă foarte eficientă, simplă și la îndemâna tuturor, numită autohipnoza, cu ajutorul căreia putem să modificăm resorturile interioare care ne fac să deschidem ușa frigiderului la 12 noaptea.

“Nu atât procesul fizic de slăbire – prin sport, alimentaţie echilibrată etc. – este greu, cât mai ales dorinţa noastră obsesivă de a “strica” tot ce am clădit până atunci. Este vorba de acel impuls al nostru de la miezul nopții care ne ridică din pat şi ne împinge către frigider, de unde vom înmagazina, în doar 10 minute, aportul caloric pe întreaga zi următoare. Deci, problema noastră nu sunt kilogramele în plus (care pot fi date jos relativ uşor), ci acel impuls, aparent mic şi nevinovat, care ne împiedică să ajungem la obiectivul nostru. În spatele acelui impulsv mic şi nevinovat se află o cauză emoţională, o frică sau chiar o fobie care ne-a împins la momentul respectiv să o hrănim… la propriu. Cauza este întodeauna una profundă, personală, emoţională, şi de cele mai multe ori, necunoscută celui care încearcă să slăbească”, declară Angela Nuțu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

În opinia specialistului, majoritatea oamenilor nu reuşesc să îşi menţină silueta, deoarece se concentrează doar pe un meniu echilibrat şi mişcare, însă nu privesc întreg tabloul care i-a determinat să se îngraşe şi motivele care au generat o reacție de auto-apărare față de stresul interior, de angoasă, anxietate etc. “Mâncatul obsesiv-compulsiv este un rezultat, nu o cauză. Unii mănâncă în exces pentru că sunt nervoşi, deci trebuie să identifice cauza nervozităţii lor, alţii mănâncă mult pentru că se simt singuri, deci trebuie să descopere şi să rezolve factorul care-i determină să se simtă aşa”, consideră specialistul.

Sursa: doctorulzilei.ro

Articole recomandate

Comments