AJUTOR – Programul de distribuire a alimentelor de la UE continua

AJUTOR – Programul de distribuire a alimentelor de la UE continua

AJUTOR  Băimărenii sunt așteptați, în continuare, să-și ridice pachetele cu alimente, din aceleași locații.

 AJUTOR  Începând cu data de 11 iulie, se modifică intervalul orar de distribuire a pachetelor, respectiv 08:00 – 16:00.

Până la data de 6 iulie, situația privind distribuirea pachetelor cu alimente este următoarea: dintr-un total de 2.547 de pensionari cu dreptul de a beneficia de aceste alimente, 1 027 de persoane s-au prezentat pentru a-și ridica pachetele.

Din cele 4.412 de persoane cu handicap, 2.336 și-au ridicat pachetele cu alimente. Cea mai mare lipsă de interes privind aceste ajutoare, vine din partea persoanele aflate în șomaj, astfel că, dintr-un total de 632 de persoane doar 35 și-au ridicat pachetele.

Dintre cele 1.965 de persoane cu dreptul la un venit minim garantat (VMG) sau care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, 1.340 și-au ridicat pachetele cu alimente.

În cadrul programului, fiecare beneficiar va primi două cutii a câte 8,80 kg, în două etape. O cutie va conține: făină de grâu – 1 kg, mălai – 2 kg, paste făinoase – 1 pungă (400 gr), ulei – 2 litri, zahăr – 1 kg, conservă carne de vită – 1 cutie (300 gr), conservă pateu de ficat de porc – 1 cutie (200 gr), orez – 1 kg, conservă paste de tomate – 1 cutie (400 gr), fasole boabe – 1 pungă (500 gr).

Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 450 lei/lună; pensionarii beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari al căror venit este de până la 450 lei/ lună; persoanele beneficiare de indemnizații și sporuri pentru invaliditate, veteranii și văduvele de război a căror cuantum cumulat este de până la 450 lei/ lună, persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, dar și persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, și nu se încadrează în niciuna dintre categoriile prevăzute anterior vor putea să își ridice pachetele alimentare de la Sala de Sport a Școlii Generale ”Lucian Blaga” – Locația 2 (fostul liceu ”Emil Racoviță”) situată în Str. Vasile Alecsandri nr. 56.

Șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj în cuantum lunar de până la 450 lei, dar si cei înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene care nu beneficiază de indemnizație de șomaj se vor prezenta pentru ridicare ajutoarelor la Cantina din cadrul Colegiului Tehnic Transilvania situată pe str. 8 Martie nr. 7, în timp ce  beneficiarii venitului minim garantat si cei ai alocației pentru susținerea familiei vor putea să intre în posesia alimentelor prin intermediul punctului de distribuţie de la Centrul Comunitar Romanii situat in str. Electrolizei nr. 8A.

Comments