Alegeri europene 2019. Candidatul paradoxal: un muzician deschide o lista a vestelor galbene, dar spune ca nu vrea sa le reprezinte in Europa. Ce plan are

Alegeri europene

Alegeri europene 2019. Candidatul paradoxal: un muzician deschide o lista a vestelor galbene, dar sp...

După luni bune de proteste, cântăreţul şi compozitorul Francis Lalanne şi-a anunţat dorinţa de a obţine un mandat de eurodeputat în scrutinul programat în perioada 23-26 mai.

El va deschide lista pentru Alianţa galbenă, formată împreună cu grupul Ralierea Iniţiativei Cetăţeneşti.

Cântăreţul era aşteptat să facă acest anunţ încă din decembrie anul trecut.

„Aceste alegeri ar fi o cale de a duce revendicările vestelor glabene pe plan instituţional“, spunea el atunci.

Alianţa galbenă dispune deja de o finanţare de 800.000 de euro, care a fost oferită de Jean-Marc Governatori, co-secretarul Alianţei ecologiste indepenendente, scrie presa franceză. Această sumă o va primi însă doar dacă va obţine 3 la sută la alegeri. Ori, potrivit sondajelor, o listă a vestelor galbene ar obţine un scor cuprins între 2 şi 3 la sută.

Deşi candidează ca membru al vestelor galbene, Lalanne susţine că nu are vocaţia de a le reprezenta în Parlamentul European.

„Ar fi împotriva naturii acestei mişcări, care nu doreşte să fie reprezentantă. Şi are dreptate. Suntem în paradoxul în care ne prezentăm la alegeri în timp ce milităm împotriva principiului reprezentării. Din punctul nostru de vedere, democraţia nu înseamnă să alegi, ci să votezi“, explică el.

Mai mult, muzicianul francez afirmă că vrea să profite de acest paradox pentru a „transforma sistemul“.

„Putem intra într-un sistem pentru a-l aboli, la fel ca un virus într-un program“, a declarat el.

Francis Lalanne interpretând cântecul vestelor galbene

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Comments