Alerta de coronavirus in New York: Rata de pozitivare CRESTE din nou. Este posibila o explozie de cazuri in SUA, avertizeaza specialistii

Alerta de coronavirus in New York Rata de

Alerta de coronavirus in New York: Rata de pozitivare CRESTE din nou. Este posibila o explozie de ca...

Datele pentru ultimele 24 de ore arata 1,5% teste pozitive - 834 din cele 52.936 de teste realizate , a scris pe Twitter Andrew Cuomo, in timp ce acest procent stationa la 1% de mai multe zile, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Statul New York a ajuns sa la 455.626 de oameni bolnavi de COVID-19, dintre care 33.140 au murit, potrivit datelor corona.help.

Dupa ce a fost puternic lovit de coronavirus in primavara, cu un numar record de 23.800 de morti numai pentru orasul New York cu incepere din martie, autoritatile se laudau in ultimele saptamani cu o rata de pozitivare si de contaminare printre cele mai scazute din marile orase americane.

Daca media de 1,5% teste pozitive este in continuare relativ scazuta, mai ales in comparatie cu explozia actuala de cazuri in Europa, ea ascunde focare de contaminare considerate "ingrijoratoare" de autoritatile sanitare, in special in mai multe cartiere din Brooklyn cu o puternica populatie de evrei religiosi.

In unele din aceste cartiere din Brooklyn, rata de contaminare a urcat la peste 5-6%, fata de 1% pentru intregul oras, mai ales pe fondul sarbatorilor evreiesti care s-au incheiat luni cu celebrarea Yom Kippur (Ziua Ispasirii), potrivit autoritatilor sanitare din New York.

Printre locurile unde rata de pozitivare a crescut, guvernatorul Cuomo a citat luni, pe langa Brooklyn, doua comitate de la marea periferie newyorkeza, Rockland si Orange, unde locuieste, de asemenea, un numar important de evrei religiosi.

Cresterea numarului de cazuri in Brooklyn este ingrijoratoare pentru autoritatile capitalei economice a SUA deoarece intervine cu cateva zile inainte de redeschiderea scolilor publice pentru cursuri partial in persoana, spre sfarsitul acestei saptamani, deschidere amanata deja de doua ori.

Anuntand actiuni de comunicare in urmatoarele zile cu privire la necesitatea gesturilor bariera si portului mastii, serviciile sanitare au avertizat ca vor inspecta scolile particulare - inclusiv numeroase scoli evreiesti yeshiva - si vor sanctiona institutiile unde portul mastii si distantarea nu sunt respectate.

Aproape jumatate din SUA raporteaza un numar crescut de noi cazuri de COVID-19, pe masura ce expertii din domeniul sanatatii avertizeaza asupra unui potential val de coronavirus in toamna si iarna. SUA s-ar putea confrunta cu o explozie de cazuri COVID-19 in aceasta toamna si la iarna, in primul rand din cauza relaxarii oamenilor: renunta la precautie si petrec mai mult timp in interior, unde exista o probabilitate mai mare de transmitere, spune dr. Chris Murray, directorul Institutului Universitatii din Washington pentru evaluarea sanatatii (IHME).

Incepand de duminica, numarul de cazuri noi de coronavirus a crescut cu cel putin 10% sau mai mult comparativ cu saptamana precedenta in 21 de state, majoritatea din vest, potrivit unei analize CNN a datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Numarul infectarilor a crescut in 21 de state: Alabama, Alaska, Colorado, Idaho, Maine, Michigan, Minnesota, Montana, Nevada, New Jersey, New Mexico, Carolina de Nord, North Dakota, Oregon, Carolina de Sud, South Dakota, Texas, Utah, statul Washington, Wisconsin si Wyoming. Potrivit CNN, in 18 state se inregistreaza o usoara stabilizare a ritmului infectarilor si numai in 11 se poate vorbi de o scadere palpabila a numarului de cazuri confirmate cu noul coronavirus. In Arizona, Louisiana, Tennessee, Georgia, Florida, Virginia, Maryland, Connecticut, Rhode Island, Vermont si New Hampshire s-au inregistrat scaderi ale cazurilor noi cu peste 10% fata de saptamana precedenta.

Potrivit ultimelor date centralizate de corona.help, numarul total de imbolnaviri in SUA a ajuns la peste 7,4 milioane, dintre care 23.876 numai in ultimele 24 de ore. Bilantul deceselor a trecut de 200 de mii - 209.654.

Comments