Alerta InfoCons! Avertisment pentru parintii de 1 iunie, ce jucarii ar trebui evitate

Alerta InfoCons! Avertisment pentru parintii de 1 iunie, ce jucarii ar trebui evitate

Alerta InfoCons! Avertisment pentru parintii de 1 iunie, ce jucarii ar trebui evitate

InfoCons vine in sprijinul parintilor pentru a proteja copiii in fata produselor nealimentare nesigure, cum ar fi jucarii, articole de imbracaminte, rechizite si alte produse ce pot prezenta riscuri pentru sanatatea si siguranta minorilor, arata InfoCons.

Prin aplicatia europeana InfoCons, parintii pot afla daca produsele pe care le achizitioneaza sunt in conformitate cu standardele europene de siguranta si pot proteja sanatatea si bunastarea copiilor lor. Potrivit specialistilor InfoCons, anumite jucarii sunt periculoase pentru copii. Jucarie moale in forma de leopard

Aceasta jucarie are parti mici (ochii) ce se pot detasa usor, pe care copiii mici le pot pune in gura si se pot sufoca. Mai mult, materialul fibros de umplutura al leopardului este usor accesibil din cauza slabiciunii anumitor cusaturi. Din aceasta cauza, un copil mic poate pune materialul de umplutura in gura si se poate sufoca. Cu alte cuvinte, produsul nu respecta cerintele Directivei privind Siguranta Jucariilor.

Jucarie electrica alimentata cu baterie (3 x 1,5V LR44)

Componentele electronice ale jucariei au o concentratie excesiva de plumb (valoare masurata de pana la 1,3% din greutate), ce reprezinta un risc pentru mediu.

Acest produs nu respecta cerintele Directivei privind restrictionarea utilizarii anumitor substante periculoase in echipamentele electrice si electronice (Directiva RoHS 2).

Papusa din plastic

Materialul plastic al jucariei are o concentratie excesiva de bis (2-etilhexil) ftalat (DEHP) (valoare masurata: pana la 10% din greutate), putand dauna sanatatii copiilor si provocand posibile daune sistemului lor reproducator. Acest produs nu este conform cu Regulamentul REACH.

InfoCons, promotorul drepturilor consumatorilor

InfoCons este una dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale din Romania dedicata protectiei consumatorilor. Infiintata in anul 2003, InfoCons s-a impus rapid ca un actor principal in domeniul protectiei drepturilor consumatorilor.

Misiunea InfoCons

Misiunea principala a InfoCons este de a apara si de a promova drepturile si interesele consumatorilor. Organizatia urmareste sa asigure transparenta pietei si sa informeze consumatorii cu privire la drepturile lor, produsele si serviciile disponibile, precum si la potentialele riscuri asociate cu acestea. Prin campanii de informare si educare, InfoCons isi propune sa contribuie la dezvoltarea unei culturi a consumului responsabil si informat.

InfoCons joaca un rol crucial in protejarea si educarea consumatorilor din Romania. Prin activitatile sale diverse si impactul semnificativ, organizatia contribuie la crearea unui mediu de consum mai sigur si mai transparent, in care drepturile si interesele consumatorilor sunt respectate si protejate.

Comments