ALIANTA – Coalitia pentru Baia Mare, PSD, UDMR si PMP, impreuna pentru dezvoltarea comunitatii baima...

Coaliția pentru Baia Mare, Partidul Social Democrat Maramureș, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România/Organizația Baia Mare și Partidul Mișcarea Populară Maramureș și-au dat mâna pentru realizarea celui mai important obiectiv pe care municipiul îl are la momentul de față, acela de a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021.

În baza unui protocol de colaborare semnat între cele patru forțe politice a fost constituită majoritatea atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean Maramureș. La nivelul administrației județene aceste partide politice vor susține finalizarea proiectului care prevede realizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, dar și finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Aeroportului Internațional Baia Mare.

Potrivit aceluiași protocol, la nivelul Administrației Publice Locale cele patru forțe politice îl vor susține pe Marinel Rob pentru funcția de viceprimar cu atribuții de primar interimar, în perioada cât lipsește primarul Cătălin Cherecheș. Acesta va face echipă alături de Noemi Vida, care ocupă cea de-a doua poziție de viceprimar.

La Consiliul Județean, pentru funcția de președinte va fi susținut Gabriel Zetea, social democratul făcând echipă de conducere cu Doru Dăncuș/Coaliția pentru Baia Mare și Lucian Morar/PMP, cei doi urmând să fie susținuți pentru funcțiile de vicepreședinți.

În premieră, protocolul semnat între cele patru forțe politice nu cuprinde interese politice, ci angajamente pentru derularea proiectelor importante care vor pune Baia Mare și județul Maramureș pe harta de dezvoltare a țării.

„Aceste protocoale nu numai că propun persoane din cadrul partidelor din alianță pentru funcții executive de conducere atât la nivelul Municipiului Baia Mare, cât și la nivelul județului Maramureș, ci este chiar și o premieră, protocolul de colaborare politică incluzând proiecte pe care noi le vom sprijini. Cred că în ultimul an s-a tot auzit vorbindu-se despre Capitală Europeană a Culturii în 2021 și, de asemenea, suntem cu toții conștienți de faptul că este proiectul prioritar al municipiului Baia Mare și unul extrem de important și la nivelul județului Maramureș. Tocmai de aceea, și cred că vorbesc în numele tuturor colegilor și în numele lui Cătălin Cherecheș, când spun că eforturile noastre se vor concentra la toate aceste proiecte de dezvoltare ale municipiului Baia Mare și ale județului Maramureș. Sper că vom fi cât se poate de uniți pentru că urmează o perioadă cât se poate de dură mai ales în gândirea proiectului de Capitală Europeană a Culturii”, a spus Mihaela Pușnava, reprezentant al Coaliției pentru Baia Mare.

„Țelul nostru comun este să facem o echipă pentru comunitate, și la municipiul Baia Mare și în județul Maramureș. Eu sper să lăsăm toate orgoliile politice, până la urmă, la o parte și să facem o echipă care să lupte pentru comunitate. Ne dorim o stabilitate atât la Municipiu cât și la județ și să pornim împreună la lucru”, a spus Noemi Vida, președintele UDMR, organizația Baia Mare.

coalitie 22 iun

Gabriel Zetea, președintele Partidului Social Democrat Maramureș, a arătat că formațiunea politică pe care o reprezintă va susține cel mai important proiect al Municipiului Baia Mare, acela de a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021. Mai mult, la nivelul administrației județene, liderul social-democraților a declarat că girează pentru echipa cu care va conduce Consiliul Județean.

„Mulțumesc tuturor partenerilor noștri care au avut intenția de a sta cu noi de vorbă, de a discuta după validarea rezultatelor finale. Vom discuta în primul și primul rând proiectele, proiectele municipiului Baia Mare și cele ale județului Maramureș. Ne-a interesat de fiecare dată să vedem cum reușim să finalizăm proiectele importante pentru județ și pentru municipiu. Dacă vorbim despre Consiliul Județean Maramureș, vorbim despre finalizarea celor două proiecte rămase în continuare cu probleme, Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor și Aeroportul Internațional Baia Mare și dacă vorbim despre Municipiul Baia Mare, vorbim în primul rând despre cel mai important proiect pe care municipiul l-a propus, un proiect care are legătură cu întreg județul și cu zona de Nord-Vest a României, Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii în 2021. Este extrem de important ca forțele politice care au câștigat mandate de reprezentanți în Consiliul Județean și în Consiliul Local să sprijine toate aceste proiecte și pe viitor să dezvolte alte proiecte noi pentru că vorbim deja de un nou exercițiu financiar al Uniunii Europene”, a spus Gabriel Zetea, președintele Partidului Social Democrat Maramureș.

Potrivit protocolului, Coaliția pentru Baia Mare, prin președintele PNȚCD Maramureș, Doru Dăncuș, va fi reprezentată în conducerea Consiliului Județean. Alături de Lucian Morar, cei doi vor susține dezvoltare municipiului și al județului înspre obținerea titlului european.

„Noi ne dorim să facem o altfel de politică, în primul rând politica cetățeanului. Mă bucur foarte mult că am reușit să ne punem de acord cu proiectele noastre, cu proiectele pe care Coaliția pentru Baia Mare le are. Aici, mă refer în principal la cel mai important obiectiv, acela ca Baia Mare să devină Capitală Europeană a Culturii în 2021, proiect pe care și noi îl susținem și vom depune toate eforturile necesare pentru a reuși să fim câștigătorii acestei competiții. Pe de altă parte, cu privire la obiectivele județului Maramureș vom susține cele două obiective importante care au anumite probleme în implementare, Depozitul ecologic și Aeroportul Internațional Baia Mare”, a spus Lucian Morar, vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară Maramureș.

„Poate unora o să li se pară ciudat că astăzi suntem la masă țărăniști, UDMR-iști, PSD-iști sau PMP-iști, dar eu spun că iată, după 26 de ani, începe să se vadă normalitatea și în politică. Putem să depășim orgolii, putem să depășim interese și să muncim împreună în folosul maramureșenilor și al băimărenilor. Doresc să le mulțumesc colegilor mei din Coaliția pentru Baia Mare pentru încrederea acordată pentru a candida la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. Este o onoare pentru mine, dar în același timp avem o mare responsabilitate. Mă alătur unei echipe tinere și sper ca din poziția mea de nou venit în administrația județeană să vin cu forță și inițiativă”, a spus Doru Dăncuș, președintele Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat Maramureș.
Simona Vasiac

Comments