Alimente care cresc tensiunea arteriala. Ce trebuie sa eviti cel mai mult

Alimente care cresc tensiunea arteriala. Ce trebuie sa eviti cel mai mult

Alimente care cresc tensiunea arteriala. Ce trebuie sa eviti cel mai mult

Carne rosie

Carnea rosie se regaseste printre aceste alimente care cresc tensiunea arteriala. Procesul de metabolizare a carnii rosii in organism poate elibera compusi care pot ridica nivelurile tensiunii arteriale. In aceasta categorie, se numara: carnea de porc, carnea de vita, carnea de miel, carnea de capra si carnea de vitel.

Alimentele sarate

Consumul ridicat de sodiu poate ridica nivelurile tensiunii arteriale, conform Medical News Today. Alimentele foarte procesate contin multa de sare.

Alimente cu zaharuri adaugate

Alimentele cu zaharuri adaugate sunt alimente care cresc tensiunea arteriala. Pe langa faptul ca te vor face sa cresti in greutate, onsumul ridicat de fructoza reprezinta o cauza majora a hipertensiunii arteriale.

Cofeina

Consumul excesiv de bauturi bogate in cofeina, mai exact depasirea a trei cesti de cafea pe zi sau prea mult ceai verde, care, de asemenea, contine cofeina, poate creste nivelul tensiunii arteriale.

De asemenea, excesul de cofeina poate provoca o serie de alte simptome negative, precum: palpitatii, anxietate, insomnie, nervozitate excesiva, deshidratare si osteoporoza.

Are efect ca alcoolul asupra organismului, scurteaza viata si totusi este cel mai consumat aliment din lume. La ce trebuie sa renunti si ce efecte are, de faptAlcoolul

Consumul excesiv de alcool poate reprezenta un factor de risc pentru bolile de inima si de asemenea, se numara printre alimentele care cresc tensiunea arteriala.

Cata paine trebuie sa mancam zilnic, astfel incat sa nu ne ingrasam

Citeste continuarea aici.

Comments