Alimente de evitat pe timp de vara. Sfaturi de la medici: ,,Se digera greu si ne incalzesc temperatu...

Alimente grase si carne grea

Medicul Anca Hancu a oferit cateva sfaturi utile in cadrul unei emisiuni televizate.

,,Este esential sa stim ce sa evitam in aceasta perioada pentru a ajuta organismul in procesul de termoreglare. Alimentele foarte grase si cantitatile mari de carne sunt de evitat, deoarece sunt dificil de digerat si pot creste temperatura corpului," a explicat medicul.

De asemenea, alimentele prajite si cele cu multe sosuri, precum maioneza si smantana, nu sunt recomandate. Acestea nu doar ca se altereaza rapid la temperaturi ridicate, prezentand un risc alimentar, dar si solicita suplimentar organismul pentru digestie.

Alcoolul

Consumul de alcool trebuie evitat pe timpul verii, deoarece solicita ficatul si, implicit, tot organismul. ,,Alcoolul obliga ficatul la o munca suplimentara si ne face sa ne simtim foarte obositi," a subliniat Anca Hancu.

Legume cu efect diuretic

Anumite legume, precum mararul, sparanghelul si anghinarea, au un efect diuretic si pot accentua deshidratarea. ,,Este bine sa fim atenti si sa limitam consumul acestor legume pentru a preveni deshidratarea," a spus medicul.

Dulciuri rafinate si produse de cofetarie

Dulciurile rafinate si produsele de cofetarie sunt si ele de evitat. Acestea pot accentua disconfortul termic si, de asemenea, pot contribui la deshidratare.

Pe timp de vara, este important sa ne alimentam corect pentru a ajuta organismul sa faca fata temperaturilor ridicate. Evitarea alimentelor grele, prajite, a alcoolului si a legumelor cu efect diuretic poate contribui la mentinerea unui nivel optim de hidratare si la reducerea disconfortului termic.

Aceste sfaturi sunt esentiale pentru a ne mentine sanatosi si energici in timpul verii. Respectand aceste recomandari, putem ajuta organismul sa functioneze mai eficient si sa ne bucuram de zilele calde fara probleme majore.

Comments