Alivanca moldoveneasca. Reteta de prajitura cu malai delicioasa si usor de preparat

Alivanca moldoveneasca. Reteta de prajitura cu malai delicioasa si usor de preparat

Alivanca moldoveneasca. Reteta de prajitura cu malai delicioasa si usor de preparat

Prajitura are o textura densa, dar frageda, usor nisipoasa datorita malaiului. Gustul dulce, completat de aroma vaniliei si de finetea branzei de vaci, o face o adevarata delicatesa rustica. Poate fi servita simpla sau alaturi de smantana, dulceata sau chiar iaurt, oferind o nota de prospetime.

In unele zone ale Moldovei, alivanca este preparata cu branza sarata, adaugand un contrast placut intre dulce si sarat. De asemenea, unele gospodine adauga stafide sau coaja rasa de lamaie si portocala pentru un plus de aroma.

Gustari sanatoase care iti taie pofta de mancare seara. Te si ajuta sa dormi mai bineImportanta culturala a retetei de alivanca moldoveneasca

Alivanca este un exemplu al felului in care retetele simple din bucataria traditionala romaneasca reusesc sa surprinda prin gust si autenticitate. Este o amintire a vremurilor in care se foloseau doar ingredientele locale si naturale. Simplitatea preparatului reflecta insasi esenta vietii de la tara, bazata pe resursele oferite de natura.

Reteta de alivanca dateaza din vremuri vechi. Pe atunci gospodinele din Moldova pregateau aceasta prajitura simpla, dar hranitoare, folosind ingrediente disponibile in gospodarie.

In acele vremuri, porumbul era o componenta de baza in alimentatie. Iar alivanca a devenit un simbol al traditiei culinare moldovenesti. Era adesea preparata in perioada postului, cand se folosea lapte de migdale sau apa in loc de lapte de vaca.

Descopera mai jos reteta detaliata pas cu pas, pentru a prepara si tu delicioasa prajitura traditionala.

Rulada cu ness. Reteta unui desert rafinat si aromat. Simplu si usor de preparatAlivanca moldoveneasca - Ingrediente500 g branza de vaci (dulce)150 g faina de porumb (malai)100 g faina alba4 oua300 ml lapte100 g zahar100 g unt topit1 lingura smantana (optional)1 lingurita praf de copt1 lingurita esenta de vanilieun praf de sarezahar pudra pentru decor.

Citeste continuarea aici

Trucuri care te pot ajuta sa scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur iti vor folosi

Comments