ANALIZA| USR s-a razgandit si nu mai apara democratia. PNL, partidul care a demonstrat ca lupta cu c...

Pe de alta parte, USR a reactionat dur, cu declaratii virulente la adresa Justitiei si in total dezacord cu atitudinea de pana acum cand vizati de anchetele DNA erau membrii celorlalte formatiuni politice.

Dintr-o data, partidul lui "DNA sa vina sa va ia!" a inceput sa adopte discursul lui Liviu Dragnea. Catalin Drula considera dosarul lui Vlad Voiculescu "revoltator" si chiar "cel mai mare malpraxis judiciar". Mai mult, acesta spune ca dosarul este "un atac politic" la Opozitie.

Toate argumentele liderului USR au fost folosite la vremea lui de Liviu Dragnea, acuzand DNA de fabricarea de dosare politice si pe judecatori de condamnari politice: ,,M-au condamnat total nevinovat (...) Ah, gata, domnule, l-am scos din viata politica", a spus Dragnea intr-un interviu din 2020.

Tot atunci USR era cel mai mare sustinator al procurorilor, batand toba pe dosare si anchetari ale politicienilor. Nu si astazi, cand au picat testul independentei justitiei, fapt constatat chiar de Consiliul Superior al Magistraturii, care a comunicat public acest lucru.

"La data de 28 noiembrie 2023, Sectia pentru procurori, in unanimitate, a constatat incalcarea independentei procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie in raport cu afirmatiile formulate, in sensul ca dosarul instrumentat de DNA este "cel mai mare malpraxis judiciar", fiind "un atac politic" al procurorilor anticoruptie", se arata in comunicatul CSM despre declaratiile publice ale liderului USR, Catalin Drula.

Puse in oglinda, cele doua partide care se confrunta astazi cu aceeasi situatie, in care membrii lor marcanti urmeaza sa fie anchetati de DNA, se constata cat de diferita este abordarea si care este in fond linia celor doua formatiuni politice, PNL si USR, vizavi de Justitie. Astfel pare ca PNL, la guvernare fiind, este mai transant in lupta anti-coruptie decat o face USR in opozitie.

Amintim ca fostul premier Florin Citu si fostii ministri ai Sanatatii, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila, sunt acuzati ca in anul 2021 au cumparat 52 de milioane de doze de vaccin anti-Covid in plus pe langa alte 37 de milioane de doze achizitionate, cu incalcarea dispozitiilor legale si in lipsa unor analize de necesitate a achizitiei, asa cum se arata in referatul procurorilor.

Comments