ANALIZE – Inspectorii sanitar- veterinari sunt cu ochii pe alimentele consumate de maramureseni

ANALIZE – Inspectorii sanitar- veterinari sunt cu ochii pe alimentele consumate de maramureseni

www.ziare.com

ANALIZE  Inpectorii sanitar – veterinari şi pentru Siguranţa Alimentelor din Maramureş continuă seria de acţiuni menite să depisteze dacă în alimentele de pe piaţă sau în materiile prime folosite în unităţile de procesare a acestora este prezenţa bacteria E Coli.

Oficialii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor spun că în primele două săptămâni ale acestei luni au fost prelevate şi analizate mai multe probe din carne tocată, pastă de mici, brânzeturi din lapte pasteurizat şi brânză proaspătă.

Probele au fost analizate în cadrul insituției de profil din București fiind identificată o proba de carne preparată, mai exact de pastă de mici, în care era prezentă bacteria E – Coli.

În consecinţă, spun inspectorii sanitar – veterinari, atât unitatea de producţie care nu se află pe rază judeţului Maramureş cât şi unitatea de comercializare au fost notificate în acest sens, la dată notificării nemaiexistând în stoc produsul respectiv.

Acţiunile de acest gen fac parte din Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până la finalul acestui an.

ActualMM

Comments