Anca Alexandrescu si echipa Realitatea PLUS, cenzurate pe Podul LEGO al lui Grindeanu de la Braila....

Realizatoarea emisiunii Culisele statului paralel - Anca Alexandrescu a prezentat in exclusivitate primele imagini de la Podul de la Braila care a crapat la putin timp de la inaugurarea cu fast din vara acestui an, pe 6 iulie. Anca Alexandrescu a explicat si de ce echipa Realitatea PLUS a fost cenzurata si nu a fost lasata sa filmeze pe pod.

,,Am facut cateva fotografii, e o intreaga epopee. Am trimis invitatie la CNAIR, directorului general Cristian Pistol, dar si pentru firma constructoare.

Am anuntat ca vom transmite azi, iar reprezentantii firmei constructoare au raspuns ca nu pot fi prezenti.

Cei de la CNAIR nu ne raspunsesera. Ne-au zis ca nu poate veni dl Pistol dar va veni dl Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant de la CNAIR. (...)

Chiar daca au strans majoritatea suruburilor de pe pod, tot am mai gasit cateva...

Este inca o incercare a lui Grindeanu si CNAIR sa acopere neregulile.

Am apucat sa vad si o parte din fisurile din locurile de ancoraj.

Este santier si numai cu acordul CNAIR se poate filma. Practic nu am voie sa filmez pe Podul de la Braila. (...)

Nu a facut instructaj nici presedintele, nici altcineva. E bataie de joc! (...) Nu este totusi obiectiv de interes public? De ce acest joc? (...)

A fost o incercare de a strica aceasta emisiune inca de ieri. Invitasem un reprezentant de la CNAIR, ultimul covor asfaltic a fost reparat stiind ca venim noi aici.

Solicit public ministrului Grindeanu sa faca public raportul privind Podul de la Braila", a transmis Anca Alexandrescu de pe Podul de la Braila.

,,Mi-l imaginez pe Grindeanu cum sta in birou si-si freaca mainile ca nu a lasat-o pe Anca Alexandrescu sa filmeze pe pod. Nu, nu filmam pe pod, filmam din fata podului", a adaugat Anca Alexandrescu.

Jaf la drumul mare, probleme grave la podul de la Braila. Raportul tinut secret de CNAIR, detonat de Anca Alexandrescu - DOCUMENT

Podul de la Braila a fost inaugurat cu restrictii pe 6 iulie: viteza de 80 km/ora, pietonii si biciclistii nu au permis pe pod, desi exista doua benzi speciale pentru ei. In plus, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, si cei de la CNAIR precizau atunci ca restrictiile de circulatie pe timpul noptii vor fi ridicate incepand din luna noiembrie.

Potrivit unei analize oficiale, proiectul urias de infrastructura cu bani europeni are infiltratii la structura de rezistenta, iar repararea acestor deficiente ar putea pune in pericol toata structura constructiei. Anuntul vine in conditiile in care, la patru luni de la inaugurare, podul a avut numeroase probleme si nu este nici in prezent operational in totalitate. Realitatea Plus a incercat sa obtina o reactie din partea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar nu a reusit.

Sorin Grindeanu despre denivelarile din podul suspendat de la Braila: ,,Exagerari!"

"Daca citim raportul privind neregulile, mie mi se pare ca cei care s-au ocupat de proiect sunt puscariabili. Date sunt din martie 2023 si arata foarte clar ca au lasat constructorul sa-si faca de cap, cum a vrut, fara niciun fel de suport tehnic, mai mult, CNAIR a platit zeci de milioane de euro, desi lucrarile erau neconforme si ar pute in pericol chiar siguranta constructiei. Sper ca Sorin Grindeanu a primit mesajul nostru, este bine-venita interventia sa in emisiune, dar nu mai accept sa isi puna consilierii," a afirmat Anca Alexandrescu.

DOCUMENTUL OFICIAL CARE ARUNCA TOTUL IN AER. CONSTRUCTORUL A FACUT CE A VRUT

Jurnalista a prezentat in exclusivitate documentul intitulat "Raportul de opinie 2", intocmit de Serviciul de asistenta tehnica pentru proiecte, in numele beneficiarului - CNAIR. Documentul arata, pagina cu pagina si punct cu punct, nereguli grave privind executarea lucrarii, modificarile facute din mers si intrazierile permanente, dar achitate de CNAIR. La data emisterii raportului, martie 2023, se atragea atentia ca o serie de nereguli grave semnalate nu au fost remediate.

,,Proiectul tehnic de executie NU CORESPUNDE, se bazeaza pe un studiu GEOTEHNIC NECONRESPUNZATOR. Si daca iti construiesti o casa, raportul geotehnic este esential. Mai mult, se mai spune ca antreprenorul nu a respectat procedurile de modificare, iar solutiile propuse nu sunt verificate de specialisti atestati.", a afirmat Anca Alexandrescu.

Anca Alexandrescu a aratat raportul bomba. Ce probleme sunt la Podul de la Braila, care va fi inaugurat - DOCUMENTE

Raportul care semnaleaza gravele deficiente pe toate planurile sugereaza ca antreprenorul ar trebui tras la raspundere si obligat sa returneze bani pe care i-a primit desi solutiile sale nu erau avizate de persoane avizate, iar intarzierile ii sunt imputabile.

"Se observa ca antreprenorul modifica continuu proiectul si modalitatea de executie, iar CNAR aviza orice, ba mai si platea. Cum sa construiesti un pod in felul asta. Inteleg sa faci asa ceva la un un pod mic, ca la Ionel Arsene, dar podul peste Dunare, de la Braila?" a mai afirmat realizatoare emisiunii Culisele Statului Paralel.

Revoltator: podul de Braila se desurubeaza cu mainile goale, la nici doua luni de la inaugurare! Nereguli grave la cea mai scumpa constructie din

Anca Alexandrescu a precizat la acel moment ca va trimite raportul privind neregulile de la podul peste Dunare de la Braila atat DNA, cat si Parchetului European condus de Laura Codruta Kovesi.

Comments