ANTICIPATE – Data alegerilor locale de la Ulmeni, inca o necunoscuta

ANTICIPATE – Data alegerilor locale de la Ulmeni, inca o necunoscuta

foto: reperemaramuresene.ro

ANTICIPATE  Data alegerilor anticipate în localitatea Ulmeni este încă o necunoscută pentru autorități. Chiar dacă primarul ales al localității, Lucian Morar, și-a dat demisia în termen de 15 zile de la data alegerilor locale alegând funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, Guvernul nu a stabilit încă o dată pentru desfășurarea scrutinului în urma căruia localitatea să aibă un nou conducător. Până atunci, administrația din Ulmeni este condusă de către un viceprimar cu atribuții de primar interimar, persoana fiind aleasă de către Consiliul Local.

Imediat ce Lucian Morar și-a depus jurământul în calitate de primar al localității Ulmeni, el a demisionat din funcție. Prefectul județului Maramureș, Sebastian Lupuț a luat act de acest demers și a anunțat Ministerul de Interne de faptul că fostul primar a ales să își exercite mandatul pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. Potrivit legii, Ministerul de Interne are sarcina să anunțe Guvernul, iar această ultimă structură trebuie să stabilească printr-o hotărâre data la care se vor desfășura alegerile anticipate.

Localitatea Ulmeni este singura din județul Maramureș unde, după alegerile locale din 5 iunie, se va organiza un nou scrutin de vot.

Simona Vasiac

Comments