ANUNt de ultima ora de la Meteo: COD GALBEN de FURTUNI si grindina in 28 de judete

ANUNt de ultima ora de la Meteo: COD GALBEN de FURTUNI si grindina in 28 de judete

ANUNŢ de ultimă oră de la Meteo: COD GALBEN de FURTUNI şi grindină în 28 de judeţe
ANUNŢ de ultimă oră de la Meteo: COD GALBEN de FURTUNI şi grindină în 28 de judeţe
ANUNŢ de ultimă oră de la Meteo: COD GALBEN de FURTUNI şi grindină în 28 de judeţe ANUNŢ de ultimă oră de la Meteo: COD GALBEN de FURTUNI şi grindină în 28 de judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă atenţionare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru 28 de judeţe din ţară. Atenţionarea este valabilă în intervalul 27 iunie, ora 10:00 – 28 iunie, ora 10:00.

Potrivit ANM, în intervalul 27 iunie, ora 10:00 – 28 iunie, ora 10:00, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp.     

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi, 28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării.

Vremea se va menţine călduroasă, pe 26 iunie, în majoritatea regiunilor, iar luni, 27 iunie, în jumătatea de sud-est a teritoriului. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.

Articole recomandate

Comments