APEL - Atentie la lantisoare!

APEL - Atentie la lantisoare!

foto ziarul de iasi

APEL O nouă tâlhărie a fost reclamată ieri, 19 iulie, la poliţie prin apelul de urgenţă 112. Poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale desfăşoară cercetări pentru identificarea unei persoane necunoscute care a smuls un lănţişor de la gâtul unei femei în vârstă de 62 de ani.

APEL Fapta, încadrată la infracţiunea de tâlhărie, a fost comisă ieri în jurul orei 19.00, pe o alee de legătură spre bulevardul Bucureşti.

Victima le-a relatat poliţiştilor că agresorul s-a apropiat din spate, a smuls lănţişorul şi apoi a fugit prin spatele blocului.

Chiar dacă se dovedeşte uneori că responsabili de comiterea unor astfel de fapte sunt minori sub 14 ani, care nu răspund penal, poliţiştii vor căuta să descopere şi pe cei care-i instigă pe minori la comiterea infracţiunilor, care, de obicei au vârsta necesară pentru a putea fi traşi la răspundere.

Toţi participanţii la comiterea unei infracţiuni sunt sancţionaţi de lege. Instigatorul este acea „persoană care, cu intenţie, determină o altă persoană să săvârşească o faptă prevăzută de legea penală” (art. 47 C.P.). În ceea ce priveşte pedeapsa, e bine să se cunoască faptul că participanţii, fie că sunt coautori, instigatori sau complici la o infracţiune săvârşită cu intenţie, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor.

Poliţiştii atrag atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

Comments