Asa se fierbe corect fasolea uscata. Greseala pe care toate gospodinele o fac

Asa se fierbe corect fasolea uscata. Greseala pe care toate gospodinele o fac

Asa se fierbe corect fasolea uscata. Greseala pe care toate gospodinele o fac

Leguminoasele - fasolea, soia, nautul, lintea, mazarea - sunt bogate in minerale insa, potrivit specialistului, organismul nostru asimileaza aproximativ jumatate din cantitatea nutrientilor.

De obicei, gospodinele care fierb leguminoasele uscate repeta mereu aceleasi greseli. In primul rand, fiind legume deshidratate, timpul de fierbere va fi mai lung daca sunt puse la fiert ca atare. De aceea, este recomandat sa o lasati la inmuiat cateva ore, de preferat peste noapte, la frigider.

O alta greseala pe care multe persoane o comit este faptul ca nu schimba apa niciodata cand fierb fasolele ori la a doua apa o pun rece. Este total gresit, deoarece boabele vor ramane tari, indiferent de cat au stat la fiert.

Combinati apa clocotita cu apa filtrata si turnati peste fasole pana acoperiti complet boabele. Faceti asta cu o zi inainte de a gati propriu-zis fasolea si puneti vasul intr-un loc cald.

Comments