ATAC CU MASINA-CAPCANA – Cel putin trei persoane au murit si 25 au fost ranite

ATAC CU MASINA-CAPCANA – Cel putin trei persoane au murit si 25 au fost ranite

foto libertatea

ATAC Rebeli kurzi au detonat, luni, o maşină-capcană la un post de control în trafic al poliţiei, în sud-estul Turciei, omorând doi poliţişti şi un copil şi rănind alte 25 de persoane.

ATAC Atacul a vizat un post de control al poliţiei din trafic situat pe o autostradă care asigură legătura între oraşul Diyarbakir şi localitatea Batman, potrivit agenţiei de presă Anadolu.

Explozia a provocat un crater uriaş în autostradă. În imagini difuzate de televiziuni, apare o clădire de trei etaje puternic avariată de explozie.

Oficiali au atribuit atacul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Biroul guvernatorului Diyarbakirului a anunţat că opt poliţişti au fost răniţi în atac.

Confruntări armate între PKK şi forţe de securitate turce au fost reluate anul trecut, după prăbuşirea unui armistiţiu. PKK a vizat în mod frecvent poliţia sau armata în atacuri cu dispozitive explozite improvizate plasate la marginea drumului sau cu maşini-capcană.

Un val de atacuri PKK a vizat săptămâna trecută poliţişti şi militari în sud-estul ţării, o regiune cu populaţie majoritar kurdă, inclusiv la Diyarbakir. În aceste atacuri au fost ucise cel puţin 12 persoane. Comandantul PKK Cemil Bayik a ameninţat săptămâna trecută, prin intermediul presei kurde şi turce, cu o intensificare a atacurilor vizând poliţia.

Comments