Atac terorist in Libia: 12 militari au murit

Atac terorist in Libia: 12 militari au murit

Atac terorist in Libia: 12 militari au murit

Atacatorul, aflat la volanul unei mașini pline cu explozibili, a vizat miercuri seara cartierul general al Batalionului 210 Infanterie situat în vestul orașului Benghazi, a declarat un purtător de cuvânt militar, Mohammed al-Azumi, pentru site-ul libian independent Al Wasat. Alți 35 de militari au fost răniți în atac, a adăugat el, precizând că atentatul nu a fost încă revendicat.

DPA precizează că Al Wasat a atribuit responsabilitatea atacului grupării extremiste Statul Islamic.

În ultimele luni, forțele loiale guvernului libian cu sediul în orașul Tobruk (est) și-au întărit campania militară împotriva insurgenților în Benghazi.

Libia se confruntă cu o stare de haos de la revoluția din 2011 care a dus la înlăturarea de la putere a dictatorului Moammar Gaddafi. Statul Islamic a profitat de haos pentru a se implanta în țara bogată în petrol.

În martie, un guvern de uniune națională, susținut de ONU, s-a instalat la Tripoli, pe fondul unor speranțe pe plan internațional că el va reuși să reinstaureze stabilitatea și să oprească expansiunea Statului Islamic în Libia.

Cu toate acestea, Khalifa Haftar, puternicul șef militar din Tobruk, și parlamentul care-l susține, aflat în același oraș, opun încă rezistență guvernului de uniune națională.

Articole recomandate

Comments