ATACAT – Copil desfigurat de maidanezi, la locul de joaca

ATACAT – Copil desfigurat de maidanezi, la locul de joaca

arhiva

ATACAT Un puşti de doar şase anişori a suferit un şoc peste care cu greu va trece. Întâmplarea s-a petrecut tocmai într-o zonă în care ar trebui să se simtă în siguranţă, la locul de joacă din apropierea casei, într-un parc din Bacău.

ATACAT „Copilul meu era la joacă, în acest parc aproape de casă. Ştiţi cum se joacă copiii, se aleargă, se hârjonesc. Din senin, câinele a sărit pe el. Mi l-a desfigurat, pur şi simplu i-a rupt buza. L-am dus imediat la spital şi a fost internat la infecţioase”, a povestit, extrem de revoltat, tatăl copilului.

Cel mic a stat trei zile în spital, fiind externat la cererea părinţilor. A revenit pentru tratamentul specific antirabic.

„Copilul este foarte speriat. Nu ştiu ce o să mă fac cu el. Mai grav este că acei câini sunt tot acolo. Am văzut hingherii că i-au luat de mai multe ori, dar cumva se tot întorc. Nu se poate aşa ceva! Nu vreau că alţi părinţi să treacă prin ce am trecut noi”, a mai spus tatăl.
Omul ne-a trimis chiar fotografii cu maidanezii în cauza, supărat că aceştia îşi fac în continuare veacul printre picioarele copiilor. Mai grav este că vecinii lui de foarte bună-credinţă îi hrănesc şi în loc să-i ţină în casă, aşa cum ar trebui dacă le-ar fi aşa dragi, îi lasă să hoinărească liberi, deşi sunt un potenţial pericol.

Cu siguranţă, copilul va avea nevoie de ajutorul specialiştilor pentru a trece peste această întâmplare nefericită. În ambulatoriul de specialitate copii, părinţii se pot adresa pentru sprijin psihologilor care lucrează în spital.

Autorităţile par aproape resemnate cu această situaţie, deşi, după cum ne-au semnalat cititorii, haitele de maidanezi s-au înmulţit în ultima vreme. Până acum, singură măsură, pe lângă cele deja cunoscute, a fost pornirea unei campanii de sterilizare a câinilor de rasă comună în câteva cabinete particulare, în baza unei colaborări cu primăria, prin care proprietarii sunt scutiţi de costurile acestei proceduri medicale. Gabriel Gritcu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, susţine că maidanezii „probabil au fugit de la adăpost. Şi oricum, se pune problema în continuare, de câţi câini putem ţine în adăpost. Noi îi prindem, îi sterilizăm şi îi ţinem în adăpost, dar ei mai scapă şi se întorc de unde au plecat.”

Ce se mai poate spune în această situaţie? Primarul Cosmin Necula a declarat că a luat măsuri parţial, fiind legat de bugetul existent la acest moment şi un plan de investiţii care nu-i aparţine. „Financiar, în buget erau alocaţi 5 miliarde de lei vechi pentru extinderea adăpostului de câini şi totodată pe rectificare am prins achiziţia unor containere care vor fi dotate cu echipamente pentru a face sterilizare. Unul va fi amplasat cel mai probabil chiar în parc, să fie aproape de cetăţeni. Pe componentă umană, am scos la concurs a două oară postul de şef serviciu. Mi se pare esenţial pentru că acesta poate da direcţia serviciului, să aibă o strategie. Bineînţeles, iau în calcul şi externalizarea acestui serviciu şi aştept de la asociaţii un proiect de parteneriat”, a declarat primarul Cosmin Necula.

continuarea aici

Comments