ATENTAT – Zeci de morti si sute de raniti la Nisa de Ziua Nationala a Frantei (VIDEO)

ATENTAT – Zeci de morti si sute de raniti la Nisa de Ziua Nationala a Frantei (VIDEO)

sursa foto: captură video

ATENTAT. Momente de panică! Joi seară, un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, informează Le Figaro. Incidentul – pe care unele surse îl numesc atentat – s-ar fi soldat cu zeci de victime.

Primarul din Nisa a menționat „zeci de morți”, însă nu a fost comunicat un bilanț oficial.

„Oamenii fug, este panică. A urcat pe Promenades des Anglais și a izbit toată lumea. (…) E lume plină de sânge, fără îndoială sunt mulți răniți”, a explicat un jurnalist al publicației Nice Matin aflat la locul incidentului.

UPDATE 7 ora 04.10
Le Figaro anunță 80 de morți și foarte mulți răniți.

UPDATE 6 ora 03.45
Precizări de presă privind atacul de la Nisa, Franţa
Ca urmare a atacului produs în cursul acestei nopţi în oraşul Nisa, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României în Franţa şi Consulatului General la Marsilia, întreprinde în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanțele producerii atacului şi cetăţenia victimelor. Cele două misiuni au declanşat procedurile consulare specifice în astfel de situaţii, monitorizează evoluţia situaţiei şi menţin în permanenţă legătura cu celulele de criză constituite de autorităţile franceze. Suplimentar, o echipă consulară din cadrul Consulatului General la Marsilia se deplasează de urgenţă la faţa locului pentru a oferi asistenţa consulara necesară.

Cetățenii români precum şi rudele acestora au la dispoziţie contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, precum şi linia verde activată de autoritățile franceze: +33 493722222.

Vom reveni cu detalii şi informaţii actualizate, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

UPDATE 5 ora 03.15:
Le Figaro spune că sunt 77 de morți și 19 grav răniți.

UPDATE 4 ora 01.50
Potrivit Lefigaro.fr la această oră sunt 73 de morți.

UPDATE 3, ora 1.27

Atacul este descris ca fiind o „oroare absolută, indescriptibilă”. Oamenii sunt în stare de şoc! Ministerul de Interne cere populației să nu sune la numerele de urgență decât dacă este absolut necesar.

UPDATE 2, ora 1.22

Vin informaţii la cald. Parchetul din Nisa vorbește de 60 de morți! Aproape toți și-ar fi pierdut viața în momentul în care camionul a intrat în mulțime.

Președintele François Hollande se direct la celula de criză instituită la Paris.

UPDATE 1, ora 1.17

Subprefectul provinciei Alpes-Maritimes confirmă la BMF TV că sunt 30 de morți și 100 de răniți și că este vorba de un atentat de mare amploare. Şoferul camionului ar fi fost împușcat de poliție.

Sursa info

Comments