ATENtIE – Ambrozia, planta devenita inamicul numarul 1 in Romania

ATENtIE – Ambrozia, planta devenita inamicul numarul 1 in Romania

foto wikipedia

ATENŢIE O buruiană care se răspândește rapid și poartă numele de “ambrozie”, a devenit inamicul public numarul 1 al românilor și a stârnit dezbateri aprinse la nivel european!

ATENŢIE Denumită “iarba de paragina” ambrozia provoaca rinite alergice și astm bronsic, mai ales la început de septembrie!

Medicii au din ce în ce mai mulți pacienți care se plâng că au ochii roșii, nasul înfundat și buzele umflate, arată B1 TV.

Nu există localitate în România în care ambrozia să nu crească în voie, mai ales la începutul lunii septembrie. Iubitoare de bioxid de carbon, supranumită “iarbă de paragină” provoacă însă multe alergii, unele extrem de severe. În fiecare an, mii de români ajung la medic din cauza polenului de ambrozie.

“Deja am început cu o tuse foarte urâtă, o iritație foarte puternică a gâtului, senzație de respirație grea noaptea și chiar și în timpul zilei”.

Strănut, mâncărimi ale pielii, mâncărimi ale ochilor, mâncărimi pe sinusuri. Este o stare generală foarte proastă.

Polenul de ambrozie reprezintă una dintre cauzele principale ale rinitelor alergice în Canada, SUA și Europa. Este și unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic.

Din aceste motive, experții Comisiei Europene au pus ambrozia pe o lista neagră și au declarat-o “specie periculoasă pentru sănătate”.

La noi în tară, autoritătile nu au luat nicio măsură pană acum. Tocmai din acest motiv, deputatul liberal Ionuț Stroe a scris o lege anti-ambrozie, prin vrea să îi oblige pe proprietarii terenurilor pe care crește această plantă să o cosească, să o smulgă din radacină sau să o erbicideze.

Legea impune efectuarea acestor lucrări cel puțin o data pe an și își dorește a fi o metodă de prevetie foarte eficientă.

Cei care se vor opune, riscă amenzi usturătoare, nivelul acestora urmând a fi stabilit de Parlament, spune deputatul.

Dar pană vom scăpa de buruiană, medicii sfătuiesc românii să meargă la un control dacă stranută frecvent și dacă îi mănancă nașul sau ochii.

sursa info

Comments