Atentie la somonul din Norvegia! Autoritatile au decis: Producatorii pot hrani pestii cu ulei modifi...

Autoritatea Norvegiana pentru Siguranta Alimentara (NFSA) a aprobat uleiul de canola modificat genetic pentru industria sa de somon.

Cunoscut si sub numele de NS-B50027-4, uleiul de canola modificat genetic a fost dezvoltat in mod special ca o sursa terestra de acizi marini. Autoritatile norvegiene spun ca acest lucru este benefic pentru mediu, deoarece somonii de crescatorie sunt deja hraniti cu ulei de peste pentru a le creste nivelul de omega 3.

"Pestii salbatici isi obtin omega-3 din consumul de alge", relateaza The Defender, citand GMWatch. "Dar stocurile de peste salbatic sunt epuizate, iar pretul uleiului de peste a crescut, ceea ce inseamna ca cantitatea de ulei de peste din hrana somonilor a scazut semnificativ in ultimii ani".

Uleiul de canola cu omega-3 "Aquaterra" este promovat ca fiind sustenabil in mass-media de catre Nofima, un institut de cercetare norvegian care desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare pentru industria acvaculturii. Oamenii sai de stiinta au efectuat cercetari asupra uleiului de canola omega-3 Aquaterra."

Escrocherii in numele nationalismului. Un varstnic de 74 de ani a fost jefuit de 94.000 de lei pentru ,,sustinerea financiara a tarii"

Se pare ca uleiul de canola OMG rezolva si o alta problema majora a industriei somonului de crescatorie din Norvegia: lipsa pigmentului natural "roz" din carnea de peste, roz care provine in mod normal din astaxantina, asa cum se dezvolta in mod natural in somonul salbatic pe masura ce acesta isi duce viata.

Somonul de crescatorie ar putea fi, din punct de vedere tehnic, somon la nivel stiintific, dar nu este deloc acelasi lucru cu somonul salbatic adevarat. Ca atare, Norvegia incearca sa sporeasca in mod artificial nivelurile de culoare in industria sa de somon de crescatorie pentru a face ca produsul final sa para mai placut ochiului.

Desi unora li s-ar putea parea ca imbogatirea hranei pentru pesti cu ulei de canola OMG imbogatit artificial cu acizi grasi omega-3 este buna atat pentru oameni, cat si pentru mediu, de fapt, contrariul este adevarat.

Cercetari anterioare publicate in jurnalul PLoS One au constatat ca culturile modificate genetic dauneaza mediului, inclusiv prin deformarea polenizatorilor, cum ar fi fluturii.

Miliardarii lumii incep sa isi construiasca buncare de teama apocalipsei. In Romania, un astfel de adapost costa cat un apartament

Comentand aceste ultime evolutii, Dr. Angelika Hilbeck, cercetator stiintific principal la Institutul de Biologie Integrativa de la ETH Zurich din Elvetia, a mentionat ca studiul in cauza ofera o perspectiva unica asupra pericolelor si riscurilor acestor tipuri de culturi OMG.

"Faptul ca acesti compusi [acizi grasi omega-3 cu lant lung] sunt noi in sistemele terestre a fost complet ignorat pana la acest studiu", a declarat Dr. Hilbeck. "Ii felicit pe autori pentru ca au ridicat problema acestui risc ecologic important inainte ca aceste culturi sa fie plantate la o scara semnificativa."

Un subiect dintr-un manual de Limba Romana a pus pe jar parintii: ,,Cum crezi ca a reusit strainul sa o inveseleasca pe Imparateasa?"

Comments