ATENtIONARE HIDROLOGICA - Cod galben de inundatii in Maramures

ATENtIONARE HIDROLOGICA - Cod galben de inundatii in Maramures

Risc crescut de inundatii pe unele rauri din Maramures. Avem emisa o atentionare hidrologica care vizeaza scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Somes, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENtIE.

Hidrologii avertizeaza ca datorita precipitatiilor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENtIE, respectiv avem cod galben in intervalul 23.08.2023 ora 12:00 - 24.08.2023 ora 08:00 pe raurile din bazinele hidrografice Viseu - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Iza - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Lapus - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior sau Somes - afluentii mici aferenti sectorului aval S.H. Dej (judetele: Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare).

Atentionarea Hidrologica vizeaza in principal fenomenele de scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, care se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din judetele: Satu Mare, Maramures si Bistrita Nasaud.

Dragos HOJDA

The post ATENTIONARE HIDROLOGICA – Cod galben de inundatii in Maramures appeared first on ZiarMM.

Comments