AU INCEPUT BINE – Romania a invins Italia in preliminariile Mondialului de handbal masculin

AU INCEPUT BINE Romania a invins Italia in

AU INCEPUT BINE – Romania a invins Italia in preliminariile Mondialului de handbal masculin

AU INCEPUT BINE Echipa nationala a Romaniei a invins formatia Italiei cu scorul de 34-24 (18-13), joi, la Bolzano (Italia), in primul sau meci din Grupa a 3-a a preliminariilor Campionatului Mondial de handbal masculin din 2019.

Romania nu a mai jucat la un turneu final din 2011, iar "frustrarile" acumulate in ultimii ani s-au transformat intr-o dorinta arzatoare a tricolorilor de a sparge toate ghinioanele. Nationala a ajuns in Italia, la Bolzano, ca o echipa sudata, omogena, in principiu cu tot ce are mai bun la dispozitie handbalul romanesc, exceptandu-i pe jucatorii accidentati.

Italia a fost pana la urma adversarul ideal pentru un start de campanie care in mod normal cuprinde cinci partide pana la Campionatul Mondial. "Squadra azzura" era un adversar foarte cunoscut dupa cele sase victorii in ultimii cinci ani si nu avea cum sa-i incurce pe tricolori. Iar jocul a decurs conform planului.

Tricolorii au condus tot meciul, cu o singura exceptie (2-2, min. 4), intrand la pauza cu un avans de cinci goluri, 18-13. Italia a evoluat mai bine dupa pauza si s-a apropiat la doua goluri, 21-19 (40), dar peste sapte minute scorul era de 27-20 pentru Romania (47).

In repriza a doua, Italia a avut 10 minute aproape perfecte, reusind sa revina la 19-21. Xavier Pascual a fost nemultumit cum elevii lui si-au indeplinit rolurile in teren si a solicitat imediat time-out. Miscare facuta la timp pentru ca lucrurile s-au asezat mai bine, inclusiv in aparare. Mihai Popescu a inceput sa adune paradele, apararea a recuperat mingi, iar contraatacurile s-au inmultit. Diferenta a crescut permanent in favoarea Romaniei, pe intervalul ultimelor 20 de minute reusind un 13-5, rezultat mai aproape de adevar. Echipa antrenata de Xavier Pascual a incheiat meciul cu o victorie clara, 34-24.
Romania - Italia 34-24 (18-13)

Popescu, Iancu - portari; Simicu 9 (foto), Rotaru 1, Grigoras 7, Racotea 1, G. Bujor 4, Soare 2, Negru 1, Csepreghi, Humet 1, Fenici 2, Fotache 1, Onyejekwe 3, Militaru, Thalmaier 2. Antrenor: Xavier Pascual

Ebner, Fovio - portari; Moretti 8, Starcevic 1, Maione 3, Bulzamini 5, Luciano, Venturi, Savini, Volpi 1, Pivetta 1, Sperti 1, Dapiran, Turkovic 2, Parisini 1, Skatar 1. Antrenor: Riccardi Trillini.

Au arbitrat germanii Fabian Baumgart si Sascha Wild, iar delegati EHF au fost bosniacul Vladimir Jovic si slovenul Janko Pozeznik.

In celalalt meci al grupei, Ucraina a dispus cu 30-22 de selectionata Insulelor Feroe. Pe 12 ianuarie, la Bolzano se vor juca partidele Romania – Feroe (17,30) si Italia – Ucraina (20,00).

Doar castigatoarele celor sase grupe preliminare vor juca in iunie 2018 in play-off-ul pentru turneul final din Germania si Danemarca.

The post AU INCEPUT BINE – Romania a invins Italia in preliminariile Mondialului de handbal masculin appeared first on actualmm.ro.

Comments