AU PIERDUT – Minaur pierde la 6 goluri diferenta la penultima clasata, dupa un joc slab al unei echi...

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Sambata, 23 septembrie 2023, in Sala Sporturilor din Mioveni, in meci contand pentru etapa a 5-a a Ligii I la handbal feminin, CS Dacia Mioveni 2012 a castigat, cu 33-27 (18-15), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Claudiu Ghesoiu (Ploiesti) & Ionut Tita (Bucuresti), a opus echipele clasate inaintea etapei pe locurile 13 (Dacia) si 7 (Minaur), pornind cu oaspetele din postura de favorite, Dacia avand un debut slab, fara victorie pe teren propriu (infrangere cu SCM Craiova si egal cu Magura Cisnadie), si avand un bilant negativ in ultimele 5 intalniri directe cu baimarencele: 1-4.

&

Dupa un inceput ezitant (min. 3, 2-0), baimarencele revin si egaleaza in min. 5, prin golurile lui Bors si Tanasie, insa gazdele refac rapid diferenta de doua goluri (Czeczi din 7 metri si Levcenko), iar in min. 10 gazdele conduceau deja cu 8-4, pe fondul unui joc foarte-foarte slab al baimarencelor. A fost momentul in care antrenorul Popescu le-a curmat suferinta, oprind meciul 1 minut, pret de time-out. Unul care s-a dovedit inspirat, insa doar pe moment, pivotul Spugnini Santome reusind sa reduca diferenta de pe linia de 6 metri.

&

De la gazde, principalele marcatoare sunt Czeczi si Levcenko (ambele cu cate 3 goluri in primele 10 minute). Primele 20 de minute se sfasesc la scorul 13-8, insa nu scorul este ingrijorator ci jocul lent si fara orizont al echipei baimarene in fata penultimei clasate. In min. 27, baimarencele se apropie la 2 goluri (15-13), pe fondul unei prestatii bune a portarului sloven Amra Pandzic si al unui joc previzibil al gazdelor. Acestea revin insa pe finalul reprizei (ajutate si de unele decizii ale arbitrilor Ghesoiu & Tita: eliminare Bors si 7 metri si o fortare in atacul urmator) si primele 30 de minute se incheie cu 18-15.

&

De la gazde principalele marcatoare au fost Czeczi (8 goluri din 8 suturi, procentaj 100%) si Levcenko (3 goluri) – prestatie buna si a portarului Blanzic (5 parade salavatoare – au facut-o mare jucatoarele adverse). Pentru Minaur, principalele marcatoare au fost Vujovic (4 goluri) si Pavlovic (3 goluri) – prestatie buna a portarului Panzic (7 interventii salvatoare).

&

In repriza secunda, diferenta de 3 goluri se mentine pana in min. 44, cand gazedele s-au distanta la 26-22, prin golul croatei Ivana Dezic. In ultimele 10 minute se intra de la scorul 27-24, iar cand mai erau 5 minute de joc tabela indica 31-26, o diferenta de 5 goluri (au fost si 6 pe parcursul reprizei). Antrenorul argesencelor e amuzant, a cerut time-out la 33-27, cu 8 secunde inainte de final, cand echipa sa era in atac. Final: 33-27 (18-15).

&

Pentru Minaur au marcat Vujovic (7 goluri), Pavlovic si Lundback (5 goluri), Popescu si Tanasie (cate 3 goluri), Spugnini Santome (2 goluri), Bors si Romaniuc (cate 1 gol). Portarii Pandzic si Mihis, fiecare cate 7 interventii salvatoare. De la gazde s-au remarcat extrema stanga Alina Czeczi (35 de ani, fosta Vatu – 13 goluri), Andrichiuk (6 goluri), Stoleru (4 goluri) si portarul Balzinc (13 interventii salvatoare).

&

In etapa urmatoare, Minaur joaca la Baia Mare, in 4 octombrie, cu Dunarea Braila.

&

* Foto: @CS Dacia Mioveni

&

Andrei TUDORAN

Articolul AU PIERDUT – Minaur pierde la 6 goluri diferenta la penultima clasata, dupa un joc slab al unei echipe blazate apare prima data in 2mnews.

Comments