AU PIERDUT – Stiinta Baia Mare / Romanian Wolves a ratat calificarea in finala Europe Super Cup, pie...

RUGBY EUROPE SUPER CUP 2023. Sambata, 2 decembrie 2023, pe National Rugby Center din Budapesta (Ungaria), in meci contand ca semifinala a Europe Super Cup la rugby, Tel Aviv Heat (Israel) a castigat, cu 31-6 (17-6), partida cu Romanian Wolves / Stiinta Baia Mare (Romania). Meciul, condus de o brigada din Irlanda care l-a avut la centru pe Andrew Cole, ajutat la tuse de Stuart Douglas si Henry Richmond, a pornit cu echipa israeliana (finalista de anul trecut) in postura de favorita, desi echipa romana (formata exclusiv din lotul campioanei Stiinta Baia Mare) ar fi trebuit sa aiba un usor avantaj psihologic, calificandu-se in semifinala din postura de castigatoare detasata a Grupei B (israelienii s-a clasat pe locul 2 in mult mai puternica Grupa A, dominata de reprezentanta Georgiei).

&

Inaintea meciului, antrenorul principal al echipaei israeliene, Kevin Musikanth, a declarat: ,,Ne confruntam cu o echipa foarte dura a Lupilor romani (Romanian Wolves), care a fost neinvinsa si zdrobitoare in grupa lor. Au incasat putin puncte si au un lot foart solid. Ne-am pregatit bine pentru aceasta semifinala, am folosit saptamana suplimentara de la meciul Black Lion (n.red., echipa georgiana care a castigat Grupa A si care este campioana ultimelor doua editii, fiind si principala favorita a acesteia) pentru a pune la punct planul nostru tehnic de joc. Vremea va fi un factor care va conta foarte mult in acest meci si dorinta jucatorilor. Avem obiectivele noastre pentru acest sezon, dar pentru a continua calatoria noastra va trebui sa trecem peste acest meci dificil".

&

Antrenorul baimarenilor, Eugen Apjok, a mentionat ca se asteapta la o partida dificila, in care va prima doar rezultatul: ,,Intalnim o echipa puternica, foarte fizica, alcatuita in mare proportie din jucatori sud-africani, fijieni si namibieni".

&

Antrenorul Apjok a inceput partida cu urmatorul 15: Mihai Dico, Robert Irimescu, Sandro Zubashvili, Nugzar Gelashvili, Silviu Gradinaru, Florian Rosu, Alexandru Alexe, Nicolaas Immelman (cpt.), Alexandru Tigla, Luca Nichitean, Abele Atunaisa, Taliauli Sikuea, Sione Faka'osilea, Adrian Apostol, Kefentse Mahlo. Sunt 10 modificari fata de titularii cu care a fost abordat precedentul meci european, cel cu belgienii de la Brussels Devils. Ceata deasa la Budapesta, dar terenul se prezinta in conditii bune (raportat la spatiu si timp).

&

Dupa un inceput mai bun, baimarenii punctand prin doua lovituri de pedeapsa transformate de Luca Nichitean in primele 25 de minute (6-3, israelienii au transformat o lovitura de pedeapsa in min. 20, prin Chait), echipa romana a fost invinsa categoric de finalista de anul trecut care au culcat de patru ori balonul in terenul de tinta al adversarei (de doua ori in fiecare repriza), prin Muller Mc Millan, James Verity Amm, Semi Kunatani si Dlamini Mheli, toate cele 4 eseuri fiind transformate cu siguranta (3 de Chait si 1 de Vaughen).

&

o Tel Aviv Heat (Israel) – Romanian Wolves / Stiinta Baia Mare (Romania): 31-6 (17-6), au punctat Muller Mc Millan (1 eseu), James Verity Amm (1 eseu), Semi Kunatani (1 eseu), Dlamini Mheli (1 eseu), Jordan Chait (3 transformari, 1 lovitura de pedeapsa), Isaacs Vaughen (1 transformare) / Luca Nichitean (2 lovituri de pedeapsa).

&

Baimarenii au reusit 100 de pase, israelienii 81, dar au avut mai mult posesia (52% vs. 48%). In urma infrangerii, Romanian Wolves / Stiinta Baia Mare va juca in finala mica (pentru locul 3) cu Castilla Y Leon Iberians (Spania) – care au prierdut cu 41-0 meciul cu georgienii de la Black Lion (campionii ultimelor doua editii) -, meciul fiind programat in 17 decembrie 2023.

&

Andrei TUDORAN

Articolul AU PIERDUT – Stiinta Baia Mare / Romanian Wolves a ratat calificarea in finala Europe Super Cup, pierzand la Budapesta cu reprezentanta Israelului, Tel Aviv Heat: vor juca pentru locul 3 apare prima data in 2mnews.

Comments