AU RECIDIVAT - Stiinta Explorarii Baia Mare a castigat in deplasare la Universitatea Cluj

AU RECIDIVAT - Stiinta Explorarii Baia Mare a castigat in deplasare la Universitatea Cluj

AU RECIDIVAT Știința Explorări a obținut azi a doua victorie consecutivă din acest campionat, prima în deplasare. Băimărenii au câștigat la mare luptă partida cu Universitatea, echipă care a pus mari probleme jucătorilor antrenați de Marius Botea și Sorin Pop.

Aflați pe locul 10 al clasamentului, cu doar patru puncte, băimărenii au mers în această deplasare doar cu gândul la o victorie. Universitatea Cluj se află pe poziția a 8-a cu 6 puncte și, prin transferurile făcute în această vară, speră să evite emoțiile luptei pentru evitarea retrogradării.

La Universitatea joacă în acest moment cinci foști componenți ai Științei Explorări: Dan Borota, Vlad Negrean, Patriciu Păștean, Vlad Moisa și Adrian Briscan. Băimărenii îl au în lot pe Gabriel Cherbeleață, voleibalist ce a evoluat în urmă cu câțiva ani pentru echipa clujeană.

Partida a început prost pentru oaspeți, care au pierdut primul set cu 25-19. Băimărenii și-au revenit însă rapid și s-au impus în setul următor cu 25-21. Setul 3 a fost extrem de echilibrat și a fost câștigat de clujeni în prelungiri cu 27-25, după ce Explorări a avut două mingi de set. Având în față spectrul unei neașteptate înfrângeri, oaspeții s-au mobilizat în setul 4, pe care l-au câștigat cu 25-19. Chiar și așa, băimărenii au fost destul de aproape de a pierde meciul, fiind conduși în setul decisiv cu 11-8.

Antrenorii Marius Botea și Sorin Pop au solicitat însă cel de-al doilea timp de odihnă, după care echipa a jucat ceas și a realizat șapte puncte consecutive, ce au dus la câștigarea setului 5 cu 15-11.

Universitatea Cluj Napoca – Știința Explorări Baia Mare 2-3 (19, -21, 25, -19, 11)

Universitatea: Kozlovskyi 5p, Negrean 24p, Păștean 7p, A. Pop 8p, Borota 11p, Badea 16p, Popovici (libero). Antrenori: Romeo Lotei și Adrian Briscan.

Explorări: Râpeanu, Cherbeleață 26p, Kovacs 12p, Lupu 2p, Didorciuc 14p, Nagy 3p, Domingos (libero). Au mai jucat: Kaszap 5p, Coasă 6p, Țuțea 8p și Olar. Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Au arbitrat: Paul Szabo-Alexi (Oradea) și Daniel Hadade (Zalău). Observator FRV: Ioan Buhățel (Dej).

În etapa următoare, programată sâmbătă 19 noiembrie, Știința Explorări va juca acasă cu CSM București.

Comments