AVARIE – Niciun tren nu circula pe ruta Sighetu Marmatiei – Beclean

AVARIE – Niciun tren nu circula pe ruta Sighetu Marmatiei – Beclean

Un tren de marfă a deraiat aseară în stația Bichigiu din județul Bistriţa Năsăud. De ieri, circulația este întreruptă pe ruta Coșbuc – Telciu, până acum opt trenuri de călători fiind afectate de accidentul feroviar.

Inspectoratul General al Poliției Române a informat că aseară, în jurul orei 20.00, un tren de marfă a deraiat pe secţia de cale ferată 409, între stațiile de cale ferată Coșbuc și Telciu, la kilometrul feroviar 12+200.

Circulația feroviară este întreruptă de atunci și pasagerii din opt trenuri au fost transbordați între cele două stații.

„Două vagoane (încărcate cu bușteni) ale unui tren de marfă, care circula pe ruta Săcel – Dej Triaj, au deraiat în punctul de oprire Bichigiu. În urma acestui eveniment, nicio persoană nu a fost rănită”, anunță autoritățile.

„Circulația încă nu s-a reluat. Se face transbordarea călătorilor de la Coșbuc la Telciu și invers. Este vorba de un număr de patru garnituri de tren, adică opt trenuri. În incident a fost implicat un tren de marfă. Două vagoane încărcate cu bușteni au deraiat. Nu a fost nicio victimă”, a declarat șeful Poliției Transporturi Feroviare Bistrița-Năsăud, Ioan Mureșan, pentru Bistrițeanul.ro.

Din cauza deraierii celor două vagoane de marfă, miercuri 22 iunie, circulaţia feroviară între staţiile Coşbuc şi Telciu (secţia Beclean pe Someş- Sighetu Marmaţiei) a fost întreruptă de la ora 17:50.

Până la acest moment, pasagerii din cele 6 trenuri Regio care circulau pe această rută au fost transbordaţi cu mijloace auto între staţiile Telciu – Coşbuc şi retur, respectiv Beclean pe Someş. De aici aceştia şi-au continuat călătoriile către destinaţii.

Astăzi – 23 iunie, următorul tren care este programat în graficul de circulaţie pe această rută este la ora 15:50, Regio 4134 Sighetu Marmaţiei – Cluj Napoca.

Comments