AVERTIZARE – Cod galben de ploi in Maramures

AVERTIZARE – Cod galben de ploi in Maramures

AVERTIZARE Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting Cod Galben de ploi, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului, în mai multe zone, printre care şi judeţul Maramureş.

AVERTIZARE Astfel, până la ora 17.00, se vor semnala  ploi cu caracter de aversă care vor depăşi 25-30 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului. Zonele afecta sunt Sighetu Marmației, Giulești, Săpânța, Vadu Izei.

Avertizarea este valabilă şi pentru județul Cluj: Băișoara, Ciurila, Florești, Iara, Petreștii de Jos, Săvădisla, Tureni, Valea Ierii.

De asemenea, pentru intervalul 28 – 31 iulie este în vigoare o informare meteo de val de căldură, caniculă şi disconfort termic. În intervalul menţionat, în regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica. În zonele de câmpie şi podiş din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezilor se vor înregistra local temperaturi maxime de 36…37 de grade, iar în cursul nopţilor minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Local vor fi averse, izolat torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină, în zilele de joi şi vineri (28 şi 29 iulie) mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică (30 şi 31 iulie) îndeosebi în est, centru şi zona de munte.

Comments