Avocatul care a ajutat-o pe mama lui Navalnii sa recupereze cadravrul a fost retinut de politie la M...


Vasili Dubkov, avocat care a lucrat pentru Aleksei Navalnii si a a ajutat-o pe mama acestuia dupa decesul opozantului, a fost retinut pentru scurt timp marti de catre autoritatile ruse, anunta publicatia independenta rusa The Moscow Times. El a anuntat ca fost eliberat dupa ce a fost dus la o sectie de politie, dar nu a comentat motivele retinerii, potrivit Reuters.


Publicatia rusa Novaia Gazeta Europa, care relateaza din afara tarii, a transmis ca Dubkov a fost retinut la Moscova dupa ce a fost pus sub acuzatie administrativa de conduita nepotriva.


El a fost dus la sectia de politie din districtul Schcherbinkski din Moscova, relateaza si publicatia Sota.


Vasili Dubkov a declarat ulterior publicatiei de stiri independente Verstka ca a fost eliberat. Verstka a spus ca avocatul nu a comentat motivul detentiei sale, dar a spus ca este o obstructie a activitatii sale de avocat.


Vasily Dubkov a insotit-o pe Liudmila Navalnaia la Salekhard, capitala districtului autonom Yamal-Nenets din Rusia, dupa moartea lui Navalnii intr-o colonie de inchisoare din apropiere, pe 16 februarie.


Dubkov si alti avocati ai lui Navalnii au ajutat-o pe Navalnaia in demersurile facute pentru eliberarea cadavrului fiului ei. Dupa ce autoritatile ruse au refuzat in primele zile, ele i-au pus la dispozitie trupul lui Navalniii pe 24 februarie.


Navalnii, in varsta de 47 de ani, a murit intr-o colonie penitenciara pe 16 februarie. Kremlinul a negat implicarea statului rus in moartea sa. Certificatul de deces al lui Navalnii mentiona ca acesta a murit din cauze naturale, potrivit sustinatorilor sai. Familia si apropiatii lui Navalnii il acuza pe Vladimir Putin ca a ordonat uciderea opozantului.


Comments