BAIA MARE – Administratia sustine accesul la scoala a copiilor din zonele defavorizate

BAIA MARE – Administratia sustine accesul la scoala a copiilor din zonele defavorizate

BAIA MARE 94 de copii din zona Pirită vor merge începând din toamna acestui an la grădiniță sau școală. Decizia a fost luată după o întâlnire pe care reprezentanții Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare au avut-o cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, cei ai Direcției Generale de Protecție a Copilului Maramureș și cei ai Fundației Somaschi și ai Asociației Young Roma. În anul școlar 2015 -2016, Autoritatea Publică Locală prin Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Baia Mare a facilitat accesul la educație pentru 168 de copii din zonele Craica, Horea și Cuprom. 

Proiectul de incluziune socială prin educație continuă, și în acest an, astfel că tot mai mulți copii care provin din mediile defavorizate vor putea să aibă acces la educație.

„În baza unei hotărâri de Consiliu Local s-a aprobat ca zona Pirită să beneficieze de un mediator școlar care va avea grijă să sprijine frecventarea orelor de curs. Pentru facilitarea accesului la educație, SPAS va asigura mijlocul de transport și asistența medicală, HHC va pune la dispoziție pachetele de hrană pentru copiii de la grădiniță, iar voluntarii de la Fundația Somaschi vor fi implicați în desfășurarea activităților din cadrul grădiniței. Ne bucură faptul că, în toate aceste entități, am găsit oameni cu suflet care fac eforturi deosebite pentru ca fiecare copil să aibă acces la educație de calitate”, a arătat Bogdan Gavra, directorul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare.

În zona Pirită 17 copii au fost înscriși deja la unitățile școlare și preșcolare încă din cursul anului trecut.

Simona Vasiac

Comments