BAIA MARE – Zilele Filmului pentru Copii la Biblioteca Judeteana

BAIA MARE – Zilele Filmului pentru Copii la Biblioteca Judeteana

BAIA MARE. Sute de copii sunt aşteptaţi în aceste zile să treacă pragul Bibliotecii Judeţene Petre Dulfu pentru a petrece câteva ore în compania eroilor indrăgiți din desenele animate sau din cele mai cele mai gustate pelicule animate ale momentului.

Se întâmplă în cadrul Zilelor Filmului pentru Copii, o manifestare aflată la ediţia cu numărul 15 şi care se constituie într-o alternativă atractivă de petrecere a primei părţi din vacanţa de vară. Manifestarea se desfăşoară până pe data 8 iulie în Salonul Artelor din cadrul bibliotecii, iar proiecţiile au loc în fiecare zi de luni până vineri începând cu ora 10.00.

Oficialii Bibliotecii Judeţene Petre Dulfu spun că accesul este gratuit şi că fiecare participant va trebui să prezinte la intrare doar permisul de cititor al bibliotecii. Ei arată că de-a lungul ultimilor ani numărul participanţilor a crescut constant şi că se aşteptată că şi anul acesta manifestarea să adune un număr cât ai mare de copii. Filmele care le vor fi prezentate copiilor au fost selectate din fondul Secţiilor Mediatecă şi American Corner. În 30 iunie, spre exemplu, vor fi proiectate peliculele Ice Age 4 şi Eragon.

Pe 1 iulie copii au ocazia să vadă ‘’Vulpea şi cainele’’ , respectiv ‘’Cronicile din Narnia – Prinţul Caspian’’. În 4 iulie este programat ‘’Minionii’’ , marţi 5 iulie Peter Pan şi Aventuri la rodeo, iar miercuri 6 iulie  ‘’Clopoțica şi comoara pierdută’’, respectiv ‘’Viaţa lui Pi’’. În 7 iulie copii au ocazia să se întreţină cu ‘’Clopoțica şi aventurile ei în lumea oamenilor’’, dar şi cu ‘’Eu şi monstrul meu’’, în timp ce în ultima zi a manifestării sunt programate ‘’Aventurile Tigrișorului şi Mielul Shaun ‘’. În plus pe parcursul acestor două săptămâni copiii se pot bucură şi de expoziţiile existente în spaţiul bibliotecii.

sursă foto, aici.

Comments