BANI – Lefuri mai mari pentru profesori

BANI – Lefuri mai mari pentru profesori

Profesorii ar putea beneficia de pensii de serviciu, reprezentand 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de pensionare,se arată într-o lege adoptată de deputați și care este acum pe masa de lucru a senatorilor.

Legea prevede acordarea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control, cu o vechime efectivă de cel puțin 30 de ani, în învățământ, la implinirea vârstei de pensionare, a unei pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni.
„Discuțiile din comisie s-au purtat fără îndoială pe condiția de astăzi a cadrului didactic și pe faptul că în ultimii cinci ani de zile, din sistemul de învățământ s-au pierdut circa 200.000 de elevi, cifra demografică este în scădere și, ca urmare, nu cred că se solicită bugetul mai mult decât s-a acordat în acest an în sistemul de învățământ”, a spus presedintele comisiei,fostul ministru al educației Ecaterina Andronescu (PSD).

Actul normativ va fi dezbătut și votat cel mai sigur în sesiunea din parlamentară din toamnă care începe în septembrie.Senatorii,vor decide dacă le vor das au nu mai mulți bani dascălilor. Guvernul nu susține legea,pe motiv că bugetul de pensii nu își poate permite momentan un astfel de efort bugetar.

sursa

Comments