BENEFIC – Namolul, efecte terapeutice pentru organism

BENEFIC – Namolul, efecte terapeutice pentru organism

BENEFIC. Nămolul terapeutic are diferite proprietăţi fizice, chimice şi biologice, în funcţie de originea lor şi de modalitatea de formare.

Datorită proprietăţilor sale, influenţează viteza de sedimentare a globulelor roşii, metabolismul substanţelor azotate, secreţiile gastrice, biliare, pancreatice, renale şi a tuturor glandelor cu secreţie internă. De asemenea, nămolul acţionează pozitiv în oprirea din evoluţie a proceselor inflamatorii cronice, în special a celor de natură reumatismală. Nămolul este bun pentru reumatism degenerativ, artroze ale coloanei şi articulaţiilor, reumatism poliarticular, tendonite, periartrite, precum şi în tratarea afecţiunilor ginecologice cronice (anexite, metroanexite cronice, sterilitate).

Aplicaţiile cu nămol au acţiune mecanică, chimică, radioactivă, prin care se pun în valoare proprietăţile trofice ale pielii, îndepărtându-se considerabil manifestările inflamatorii. Durata procedurii cu nămol este de 15-20 de minute. Local, nămolul are acţiune anestezică, calmantă, antiinflamatorie şi resorbantă, contribuind la stimularea proceselor regenerative, la hrănirea ţesuturilor. Totodată, nămolul acţionează benefic asupra pielii, fiind şi un ingredient important în cosmetică. În plus, contribuie la eliminarea stărilor de oboseală, mai ales a oboselii cronice, şi creşte rezistenţa generală a organismului, sporind tonusul psihic şi vitalitatea.

sursa

Comments