Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afectiuni

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afectiuni

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afectiu...

"Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci spanacul nu mai trebuie consumat, deoarece este daunator. Cel mai bine este ca spanacul sa fie consumat in stare cruda, sau foarte putin oparit", explica dr. Catalin Luca.

Se consuma asadar frunze proaspete de spanac in salate, in diverse combinatii si se poate bea chiar un pahar de suc proaspat de spanac, dimineata, pentru combaterea depresiei, acesta ajutand si la refacerea organelor bolnave, la tratarea ulcerului, a anemiei.

Trateaza de asemenea migrenele, abcesele dentare, sangerarea gingiilor, bolile de rinichi sau vezica, convulsiile, si lista poate continua. Se pot face si cataplasme cu frunze de spanac oparite cu care se trateaza anumite rani.

"Spanacul contine saruri minerale, precum sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier, vitaminele A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic, clorofila, aminoacizi (arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii.

Sa nu uitam de faptul ca spanacul crud si cel oparit este o sursa importanta de beta-caroten, luteina si xanten, ajutandu-ne sa tinem deoparte afectiunile oculare. De asemenea, spanacul are un continut ridicat in minerale, si anume potasiu si sodiu, astfel ca tensiunea arteriala este reglata mult mai usor iar fluxul sangvin intra in parametrii normali, ceea ce determina sanatatea inimii", spun specialistii.

Antioxidantii din compozitia spanacului determina, si ei, la randul lor, consolidarea muschilor inimii si tratarea unor afectiuni cardiovasculare destul de grave. Vitamina K continuta de spanac joaca un rol important in retinerea calciului in oase si prevenirea osteoporozei. Razele vatamatoare ale soarelui nu ne vor mai leza atat de usor pielea, datorita continutului crescut de pigmenti si fitonutrienti din spanac.

Comments