Bulion traditional romanesc. Reteta originala de pasta de rosii recomandata de Radu Anton Roman

Bulion traditional romanesc. Reteta originala de pasta de rosii recomandata de Radu Anton Roman

Bulion traditional romanesc. Reteta originala de pasta de rosii recomandata de Radu Anton Roman

Inainte de a explica modul in care se realizeaza preparatul, Radu Anton Roman adresa, in careta sa, o mica ironie gospodinelor care au renuntat sa mai foloseasca ingredientele naturale, preferandu-le pe cele obtinute industrial. Este vorba despre sosuri de rosii ambalate in conserve, pline conservanti si alte ingrediente chimice.

Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman

,,Orasencele nu prea mai fac bulion, pentru ca sunt invadate de paste si checeapuri, dar cine vrea sa stie ce pune in oala trebuie sa cumpere...", scria Radu Anton Roman.

Reteta traditionala de bulion. Secretul bucatarului Radu Anton Roman

Ingrediente bulion traditional:

- 20 de kilograme de rosii coapte- o ceasca de sare

Modul de preparare, potrivit autorului, este destul de simplu. Rosiile se taie in bucati si se trec printr-o sita speciala, care se mai gaseste si astazi prin magazine.

Magiun de prune fara zahar, reteta lui Radu Anton Roman. Ingredientul folosit de marele gastronom care da o savoare aparte

Pulpa obtinuta se pune la fiert timp de o ora, pana cand preparatul capata aspectul unei paste. Dupa ce s-a racit, se toarna in sticle sau in borcane si se asaza in camara.

Pentru siguranta, puteti turna la final o pelicula fina de ulei, inainte de a pune capacul fiecarui recipient. Astfel, va asigurati ca bulionul nu va fermenta peste iarna.

Comments